Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Σε 252 ξενοδοχεία το «Ελληνικό Πρωινό»

Διάφορα τοπικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της Ηπείρου παρουσιαστήκαν σε εκδήλωση με θέμα «Ελληνικό Πρωινό Ηπείρου», Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014. Μία πανδαισία γεύσης και αρωμάτων, αγνό μέλι, μαρμελάδες, πίτες, τραχανάς, χειροποίητα ζυμαρικά, τυροκομικά, χέλι καπνιστό, σιροπιαστά γλυκά και άλλα προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι και παλιές αυθεντικές συνταγές της Ηπείρου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση, για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού Ηπείρου» στα ξενοδοχεία της περιοχής (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Στα 252 ανέρχονται τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωινό», ενώ στόχος για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) είναι να ανέλθουν στα 450 μέχρι το τέλος του χρόνου και τα 1.000 ξενοδοχεία σε ορίζοντα τριετίας. 

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 16 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» σε όλη τη χώρα, ενώ τέσσερις τιμώμενες περιοχές (Κρήτη, Κέρκυρα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Δυτική Μακεδονία) φιλοξενήθηκαν στον χώρο του «Ελληνικού Πρωινού», στην 9ηHORECA. 

Οι περιοχές παρουσίασαν προϊόντα τοπικών παραγωγών, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρωινό της περιοχής, καθώς και εδέσματα που προσφέρονται στο πρωινό του κάθε προορισμού και παρασκεύασαν αρχιμάγειρες των ξενοδοχείων.


Στο πλαίσιο της 8ης HORECA την περσινή χρονιά παρουσιάστηκαν τα πρώτα οκτώ «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» από τις περιοχές Μεσσηνία από την Πελοπόννησο, Βόλο-Πήλιο από τη Θεσσαλία, Χαλκιδική από τη Μακεδονία, Λέσβο από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Σαντορίνη και Νάξο από τις Κυκλάδες, καθώς και Ρόδο και Κω από τα Δωδεκάνησα.



ΒΗΜΑ