Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους δίνει σε Έλληνες επιχειρηματίες το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Είναι κάτι περισσότερο από μια ευκαιρία χρηματοδότησης. Είναι ένα βραβείο που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα να προχωρήσουν τα σχέδιά τους και να δημιουργήσουν δομές που θα συνδράμουν στην ανάπτυξη της χώρας. Πρόκειται για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που για δεύτερη χρονιά θα δοθεί σε επιχειρηματίες (από έναν έως πέντε).

Το έπαθλο για τις ιδέες που θα ξεχωρίσουν είναι χρηματοδότηση που ανέρχεται συνολικά -για όλες τις προτάσεις που θα βραβευτούν- στις 700.000 ευρώ και επιχειρηματική υποστήριξη.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στη 1 Μαρτίου, ωστόσο, οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεπεράσει τις περσινές, σύμφωνα με το διευθυντή του βραβείου, Τζίμη Αθανασόπουλο.

“Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας πέρα από τα χρήματα και την επιχειρηματική καθοδήγηση- υποστήριξη, αυτό που προσφέρει είναι και ελπίδα” είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αθανασόπουλος.

“Δεν βραβεύουμε την καινοτομία, βραβεύουμε την επιχειρηματικότητα, ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν και να είναι βιώσιμες” πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας έδωσε το “παρών” στο συνέδριο προγραμματισμού Developer Days, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και μίλησε σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο κυρίως από νέους ανθρώπους.

“Ήθελα να τους ενημερώσω ότι υπάρχει και αυτή η επιλογή, που είναι κάτι διαφορετικό. Ειδικά αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με την τεχνολογία και την πληροφορική μπορούν να δημιουργήσουν πολλά. Και είναι καλύτερο, όπως λένε, να μάθεις σε κάποιον να ψαρεύει από το να του προσφέρεις ψάρια” τόνισε.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας “γεννήθηκε” για να λειτουργήσει υποστηρικτικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον κ.Αθανασόπουλο, “αποτελεί δράση που υποστηρίζεται από τον Όμιλο Libra, για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία “Ελληνική Πρωτοβουλία”(The Hellenic Initiative) που ιδρύθηκε το 2012 με συμμετοχή και υποστήριξη επιχειρηματιών της διασποράς.

“Πέρσι, το χρηματικό έπαθλο που διατέθηκε προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ήταν 500.000 ευρώ. Φέτος, αυξήθηκε και δεν αποκλείεται στο μέλλον, να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γεννιούνται ιδέες, να υπάρχει όραμα και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και κατ' επέκταση να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας” επεσήμανε ο κ. Αθανασόπουλος.

Κατά τον ίδιο, ο όμιλος Libra έχει δεσμευτεί να διαθέσει, συνολικά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, ποσό που μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα σε μια δεκαετία.


Προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό

Αίτηση μπορούν να υποβάλει οποιοσδήποτε έχει μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτει προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία και υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες, οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ίδιους πόρους.

Μία από τις προϋποθέσεις για βράβευση είναι, οι διαγωνιζόμενοι να δραστηριοποιηθούν έχοντας την έδρα τους στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014 θα γίνονται δεκτές έως 1 Μαρτίου, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www. hellenicaward.com. Τα ονόματα των φιναλίστ θα δημοσιοποιηθούν τον Απρίλιο του 2014, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο του 2014.



News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ