Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΠΑ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" από τις 22 Μαρτίου



Παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η Επιχειρηματικότητα στη Πράξη", που θα υλοποιήσει το Εργαστήριο Εκπαιδευτικών Εφαρμογών(ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Αυτό το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και υποστηρίζεται από τον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 100 ωρών και θα ξεκινήσει στις 22/3/2014.

Βασική του επιδίωξη είναι να συνεισφέρει στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και στη μετατροπή επιχειρηματικών ιδεών σε πράξη. Φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει νέους και δημιουργικούς ανθρώπους σε θέματα που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα, το ξεκίνημα και τη λειτουργία μιας επιχείρησης, να τους προετοιμάσει ώστε να αποκτήσουν βασικά εφόδια για την οργάνωση και διαχείριση μιας επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Νίκος Μυλωνάςπαρουσιάζοντας το πρόγραμμα εστιάστηκε στην πρακτική έμφαση του προγράμματος με εξειδικευμένους εισηγητές στα ζωτικά θέματα της επιχείρησης, ομιλίες από επιχειρηματίες αλλά και καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο καταστρώνεται ως επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλού κινδύνου.

Βασικές ενότητες αυτού του εξατομικευμένου για τις ελληνικές επιχειρήσεις εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, η Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία, τα Οικονομικά της Επιχείρησης, Επενδύσεις και Χρηματοδότηση, Μάρκετινγκ και Πωλήσεις, Δημιουργία Επιχείρησης, Πηγές Χρηματοδότησης και Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι υποψήφιοι που θα περατώσουν το εν λόγω πρόγραμμα, θα αποκομίσουνΠιστοποιητικό στο πρόγραμμα "Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του ΕΚΠΑ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα: από τον ιστότοπο http://epefa.econ.uoa.gr, καθώς και από τη Γραμματεία του προγράμματος: Σταδίου 5, 2ος όροφος, γραφείο 218, τηλ. 210- 368-9390 ή στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση: kmakri[at]econ.uoa.gr.