Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Το μυστικό για μια πιο επιτυχημένη καριέρα, σύμφωνα με στέλεχος της Google


Η Jenny Cheng ήταν σε συζητήσεις για χρόνια με τη Google, έτσι ώστε να ενταχθεί στην ομάδα της πολυεθνικής. Ωστόσο ποτέ δεν υπήρχε η κατάλληλη θέση τη σωστή στιγμή.

Μετά από τέσσερα χρόνια ως στέλεχος της Paypal και αφού σχεδίαζε να κάνει διάλειμμα από τη δουλειά για ένα χρόνο, επειδή ήταν εξουθενωμένη από τα ωράρια στην πανδημία, η Cheng δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την Google, η οποία της πρόσφερε τον ρόλο της αντιπροέδρου και γενικής διευθύντριας στο Google Wallet, όπως μεταδίδει το CNBC.

Πριν αναλάβει τη δουλειά, η Cheng έκανε δύο ερωτήσεις στον εαυτό της για να βεβαιωθεί ότι η θέση ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους της: «Έχω πάθος για αυτή τη δουλειά;» και «Είμαι ενθουσιασμένη που θα δουλέψω με αυτήν την ομάδα;»

Το μυστικό για την οικοδόμηση μιας «πιο ευτυχισμένης, πιο επιτυχημένης καριέρας», ανακάλυψε η Cheng, μπορεί να συνοψιστεί σε δύο κανόνες: Βρείτε δουλειά για την οποία είστε παθιασμένοι και άτομα με τα οποία σας αρέσει να δουλεύετε.

«Πώς ορίζεις την επιτυχία;»

Το πρώτο βήμα για να σχεδιάσει κανείς την καριέρα των ονείρων του είναι να καθορίσει τι σημαίνει επιτυχία και ευτυχία για αυτόν, εξηγεί η Cheng: «Πρέπει να ξεκινήσετε από εκεί και να γίνετε συγκεκριμένοι».

Είναι εύκολο να «πέσει κανείς στην παγίδα» του να μετρήσει την επιτυχία του με τον τίτλο της δουλειάς του ή με το αν έπιασε ένα στόχο, όπως να το πάρει προαγωγή μέσα σε ένα χρόνο ή να κερδίσει bonus, «αλλά όταν πρόκειται για τον καθορισμό της επιτυχίας, οι τίτλοι και τα χρήματα, δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν», λέει η Cheng.

«Σε τελική ανάλυση, έχει να κάνει με το να βρει κανείς τη δουλειά με την οποία είναι παθιασμένος, κάτι για το οποίο πραγματικά θα απολαμβάνει να κάνει για ώρες», λέει.

«Βρείτε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να είστε ολόκληρος ο εαυτός σας»

Το πιο υποτιμημένο στοιχείο μιας επιτυχημένης, ικανοποιητικής καριέρας είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεται κάποιος, υποστηρίζει η Cheng.
«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, υπήρξαν πολλές φορές που μου είπαν «Ω, δεν είσαι τυπικό στέλεχος», γιατί μάλλον είμαι λίγο χαλαρή», λέει. «Αλλά νομίζω ότι κινούμαστε σε αυτήν την πιο αυθεντική κουλτούρα όπου μπορείτε να φέρετε ολόκληρο τον εαυτό σας στη δουλειά και δεν χρειάζεται να ταιριάζετε σε ένα συγκεκριμένο καλούπι συμπεριφοράς».

Το να βρει κανείς ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο τα όρια μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής του ζωής, γίνονται σεβαστά και οι άνθρωποι είναι ευγενικοί, προσθέτει η Cheng, είναι «πραγματικά, πολύ σημαντικό».

moneyreview.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου