Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Διοικητής ΟΑΕΔ: Επιδότηση ΟΑΕΔ σε 4 χιλιάδες ανέργους με 15.000 ευρώ


Στις προσπάθειες να επανέλθει σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας η αγορά εργασίας, μέσω νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επιδότησης ανέργων, αναφέρθηκε ο Διοικητής ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη μίλησε για «τη συνεργασία της Google με τον Οργανισμό, με στόχο την κατάρτιση ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα», σημειώνοντας ότι «ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει με 15.000 ευρώ 4 χιλιάδες ανέργους προκειμένου να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση.»

Περιγράφοντας το στόχο της σωστής προετοιμασίας για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας και επαγγελματική ανέλιξη των αποφοίτων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ο κ. Πρωτοψάλτης, επισήμανε ότι ο Οργανισμός επενδύει έμπρακτα και δυναμικά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και στη στενότερη διασύνδεση των προγραμμάτων και δράσεων με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όπως δήλωσε «Δίνεται έμφαση σε νέα προγράμματα απασχόλησης, ενώ ένα άλλο εργαλείο αποτελεί η Ημέρα Καριέρας, που διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 28 επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν 600 θέσεις εργασίας.» Και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι αναζητούν εργασία «να έρθουν και να δώσουν το βιογραφικό τους, ώστε να γίνει η επιδιωκόμενη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης, στην αγορά εργασίας.»

Σε σχέση με την ανεργία παρατήρησε πως σύμφωνα με τη Γιούροστατ κατέγραψε μείωση 14% τον Ιούλιο, συνδέοντας το γεγονός και με την αποτελεσματικότητα του κοινωνικού δικτύου προστασίας στη διάρκεια της πανδημίας. «Υπάρχει καλύτερη εικόνα στους εγγεγραμμένους ανέργους, αλλά σημασία έχει να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας. Το δίκτυο προστασίας της κοινωνίας στη πανδημία, ήταν αποτελεσματικό, γιατί δεν είχαμε εκτίναξη της ανεργίας. Μόνο με οικονομική ανάπτυξη μπορούμε να δούμε μείωση της ανεργίας.»

Επιπροσθέτως, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ δεσμεύθηκε ότι «Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ πιάνουν τόπο, δεν είναι πεταμένα λεφτά από ευρωπαϊκούς πόρους. Θέλουμε να επενδύσουμε κι όχι να ξοδέψουμε. Θέλουμε ποιοτική κατάρτιση και υπηρεσίες και είναι δέσμευσή μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου