Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πώς επηρεάζει η εικόνα μάρκας το μερίδιο αγοράς;

Οι προσπάθειες μάρκετινγκ μιας εταιρείας έχουν άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς, αλλά δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση της βιομηχανίας. Μια θετική εικόνα μάρκας είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική επιτυχία και ένα εμπορικό σήμα είναι πολύ περισσότερο από ένα γνωστό όνομα που παρουσιάζεται μέσω παραδοσιακών στρατηγικών διαφήμισης.

Ένα εμπορικό σήμα καλύπτει την πλήρη εμπειρία του καταναλωτή τόσο με το προϊόν όσο και με την εταιρεία, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για να κερδίσει μόχλευση στην αγορά. Η Apple, για παράδειγμα, δημιούργησε το σήμα της για το πάθος και την καινοτομία του ιδρυτή της και κέρδισε αναγνώριση για την ικανοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών των σύγχρονων καταναλωτών.

Η ευαισθητοποίηση του εμπορικού σήματος συνεισέφερε σε ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στις πρώτες μέρες των προσωπικών υπολογιστών και εξακολουθεί να διατηρεί ένα ισχυρό εμπορικό σήμα για να παραμείνει ηγέτης στην αγορά στον τομέα αυτό καθώς προχωρεί η τεχνολογία. Η Apple υποστηρίζει τη θετική εικόνα του εμπορικού σήματος συνδεόμενη με τους καταναλωτές και συνεχίζοντας να καλύπτει τις ανάγκες τους. Η καλή επιχειρηματική ηθική και οι δημιουργικές διαφημιστικές εκστρατείες διατηρούν επίσης τη θέση της εταιρείας στην αγορά.

Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το μάρκετινγκ και το branding είναι το πιο αποτελεσματικό στην αύξηση του μεριδίου αγοράς. Το Marriott κυκλοφόρησε τη σειρά του ξενοδοχείου Renaissance ως καταλύματα για επαγγελματίες ταξιδιώτες με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τις εμπειρίες που προσφέρει ένας προορισμός. Η εταιρεία δημιούργησε αυτή την εικόνα μάρκας δημιουργώντας μια διαδραστική ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα τοπικά αξιοθέατα κοντά σε κάθε ξενοδοχείο, μια στρατηγική που έχει κερδίσει την εταιρεία μια ευνοϊκή θέση μεταξύ του τμήματος-στόχου της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου