Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωράει το Four Seasons Astir Palace Hotel

Τη διαδικασία προσλήψεων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, όπως θα ονομάζεται ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης, όπου οι εργασίες ανακαίνισης είναι σε πλήρη εξέλιξη με σκοπό την επαναλειτουργία του το Μάιο του 2018.

Ο νέος Αστέρας θα πρέπει να είναι έτοιμος για τη διοργάνωση των «Ποσειδωνίων», που πραγματοποιούνται ανά διετία και αποφέρουν εισόδημα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ για το συγκρότημα της Βουλιαγμένης, ενώ η επένδυση για το κομμάτι των πολυτελών κατοικιών (έως 15 συνολικά) θα υλοποιηθεί σε δεύτερη φάση.

«Η άφιξη της Four Seasons στην Αθήνα αποτελεί πραγματικά ορόσημο για τον όμιλο και μία δήλωση προθέσεων για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει ο όμιλος τη λειτουργία top resorts στην Ευρώπη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Four Seasons όπου έχουν αναρτηθεί οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας για το συγκρότημα. Η Four Seasons κατατάσσεται από το 1998 στη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών για να δουλεύει κανείς του περιοδικού Fortune και προσφέρει θέσεις εργασίας στη διεύθυνση marketing, στις οικονομικές υπηρεσίες, τον τομέα της πληροφορικής κ.α..

Την ίδια στιγμή, στην έγκριση της μελέτης Χωροθέτησης Επενδυτικού Σχεδίου και της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού. Οι εν λόγω μελέτες είχαν εγκριθεί, πριν από περίπου δέκα ημέρες, ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση βελτιώσεων στο οδικό δίκτυο, πεζοδρομήσεων και την ενίσχυση και αποκατάσταση του φυσικού τοπίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, οι δύο παραπάνω μελέτες εγκρίνονται με τους εξής όρους:

-Να εκπονηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και να υποβληθεί προς έγκριση στις συναρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΑ μελέτη συντήρησης και ανάδειξης των αρχαίων καταλοίπων εντός των Ζωνών Α1 και Α2 Απολύτου Προστασίας, καθώς και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου τους, η οποία να συμπεριλαμβάνει και πρόβλεψη για:

α) ενοποίηση των δύο επιμέρους αρχαιολογικών χώρων (Απόλλωνα Ζωστήρα και πρωτοελλαδικού οικισμού) μέσω διαδρομής οργανωμένης επίσκεψης,

β) περίφραξη του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ώστε να εξασφαλίζεται η επισκεψιμότητά του και

γ) ανοικτού τύπου οριοθέτηση των αρχαίων καταλοίπων του λόφου

Οι προβλεπόμενες δενδροφυτεύσεις – διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου εντός του ακινήτου του Αστέρα Βουλιαγμένης να πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

-Να μην πραγματοποιηθεί η κατασκευή εν είδει μικρού παρεκκλησίου στο ύψωμα ΝΑ του ελικοδρομίου.

-Για την παρακολούθηση και εκτέλεση αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών (χερσαίων και ενάλιων), καθώς και εργασιών προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών ευρημάτων και μνημείων στο πλαίσιο του έργου, να υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και του κύριου του έργου.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου