Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Εργασία στο εξωτερικό με προσόν…την ελληνική γλώσσα

Η γλώσσα αποτελεί ένα πολυδύναμο εκφραστικό μέσο, καθώς επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφράσει από τις απλούστερες σκέψεις του στην καθημερινότητα μέχρι τα υψηλότερες ιδέες που μπορούν να επηρεάσουν ποικίλες εκφάνσεις της κοινωνίας. Πολλώ δε μάλλον η ελληνική γλώσσα η οποία χαρακτηρίζεται για την διαχρονικότητα και την υπέρμετρη πλαστικότητά της.

Πλέον είναι πολύ συχνό φαινόμενο τόσο επιχειρήσεις και οργανισμοί, όσο και ιδιώτες του εξωτερικού, να αναζητούν και να προσλαμβάνουν Έλληνες γιατρούς, μηχανικούς, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη εξυπηρέτησης πελατών και άτομα για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων.

Βασική προϋπόθεση για όλες αυτές τις θέσεις, πέρα από την κατοχή των εκάστοτε τυπικών προσόντων είναι η βαθιά γνώση της ελληνικής.

Οι Έλληνες ή ελληνόφωνοι που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο εξωτερικό, μπορούν να αναζητήσουν σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες τη θέση που τους ενδιαφέρει σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία.

Δείτε το Top 5 ιστοτόπων που προσφέρουν την αναζήτηση εργασίας για όλες τις ειδικότητες και εκπαιδευτικές βαθμίδες, με γνώμονα τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

1. Grecruitment

2. Hireagreek

3. Gefyra

4.Multilingual vacancies

5. Indeed



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου