Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης Be finnovative

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιριών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος, διοργανώνουν το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab.

O δεύτερος κύκλος του εξάμηνου προγράμματος be finnovative ξεκινάει μετά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017.

Στόχος του προγράμματος be finnovative, είναι η ευρύτερη υποστήριξη ομάδων και εταιριών στο χώρο του fintech, η επιχειρηματική τους ενδυνάμωση και επιτάχυνση και η δημιουργία εμπορικών συνεργασιών.

Το πρόγραμμα be finnovative απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και, γενικότερα, οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο με την προοπτική να επιτύχει στην Ελληνική αγορά και στη συνέχεια να γίνει εξωστρεφές.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναπτύσσουν την ιδέα τους στο ευρύτερο θεματικό πεδίο των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών (fintech) όπως, ενδεικτικά αυτοματοποιημένα customer care συστήματα (bots), mobile payments, blockchain, ΑΙ, συστήματα e-commerce, ticketing, marketplaces, e-invoicing, loyalty platforms, crowdfunding, banking APIs, trading platforms, big data analysis κλπ Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές μονάδες της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζουν ιδέες που αφορούν micro-investments, roboadvisors και P2P/P2B payments.



Τι προσφέρει

Το πρόγραμμα be finnovative μέσα από εξειδικευμένες δράσεις θα παρέχει στους συμμετέχοντες επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική από στελέχη με εμπειρία, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό. Μέσω του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί το αναβαθμισμένο Οpen Βank API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών. Επιπλέον, το πρόγραμμα δύναται να παρέχει στους συμμετέχοντες πρόσθετους πόρους, όπως υπηρεσίες cloud, χρηματικά βραβεία με βάση την απόδοση στο πρόγραμμα (φέτος οι 2 πρώτες ομάδες θα μοιραστούν 10.000 Ευρώ) και κυρίως δυνατότητες σύναψης εμπορικών συμφωνιών με την Τράπεζα και με συνεργαζόμενους φορείς.

Μέσα σε ένα εξάμηνο οι ομάδες που επιλέγονται έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρίες και δυνατότητες δικτύωσης με σημαντικά στελέχη της αγοράς, αλλά και πρόσβαση σε γραφειακές και άλλες τεχνολογικές υποδομές, ώστε να πετύχουν σημαντική ωρίμανση των ιδεών τους και να τις παρουσιάσουν τελικά σε επενδυτές στη διάρκεια ενός Demo Day.


Χρονοδιάγραμμα και βήματα

Τα βήματα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι τα εξής:
  • Η υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενους και ομάδες ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2017 και λήγει στις 13 Νοεμβρίου 2017 στις 15:00. 
  • Οι ομάδες που θα επιλεγούν μετά την υποβολή προτάσεων, θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στο selection day την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας και των συνεργαζόμενων φορέων. 
  • Η έναρξη του προγράμματος be finnovative 2 θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου 2017. 
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του be finnovative innovation lab http://befinnovative.com/el/

Eπικοινωνία - ενημέρωση - links 

Site ενημέρωσης: http://befinnovative.com/contact/
Φόρμα συμμετοχής – υποβολής αίτησης συμμετοχής http://befinnovative.com/el/go
Διαδικασία και Κριτήρια αξιολόγησης επιλογής των τελικών ομάδων που θα παρουσιάσουν στο selection day 1/12/2017 http://befinnovative.com/el/terms
Σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/befinnovative/
Φόρμα επικοινωνίας http://befinnovative.com/el/contact
Email befinnovative@crowdpolicy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου