Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Έρχονται πεντάστερα ξενοδοχεία σε Φθιώτιδα, Αργολίδα και Σητεία

Σε τροχιά υλοποίηση μπαίνουν, αν και με δειλά ακόμη βήματα, πολλά νέα μεγάλα τουριστικά έργα στην Ελλάδα, καθώς οι προοπτικές του τουρισμού φαίνονται ολοένα και πιο ευνοϊκές.

Στη Φθιώτιδα, φαίνεται ότι προχωράει μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών το επενδυτικό σχέδιο «Atalanti Hills», ύψους 1,3 δισ. ευρώ,

H επένδυση ξεκόλλησε με την υπογραφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, με το οποίο χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) «Atalanti Hills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή Έξαρχος του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας.

Το πλάνο της επένδυσης περιλαμβάνει την κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (Nότος, Zέφυρος, Bορράς), συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών.

Στην Αργολίδα, το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε και έθεσε τις επιμέρους παραμέτρους με τις οποίες θα υλοποιηθεί το έργο του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού Kilada Hills συνολικού ύψους 418 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο ενέκρινε από αρχαιολογικής πλευράς τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ωστόσο, λόγω του μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, ο δρόμος των εγκρίσεων είναι ακόμη μακρύς, αφού όλες οι οριστικές και αρχιτεκτονικές μελέτες θα πρέπει να υποβληθούν για έγκριση στις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου. Μάλιστα, όπως ορίζεται στη σχετική απόφαση, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και του κυρίου του έργου, του ομίλου της Dolphin.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, θετικά είναι τα μηνύματα και για την πορεία της επένδυσης του Minoan Group, γνωστή ως «Ίτανος Γαία» στη Σητεία της Κρήτης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με δύο αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως, οι οποίες είχαν ασκηθεί κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης για το έργο. Κατόπιν τούτου, η Minoan Group Plc, με τη θυγατρική της Loyalward Ltd, διαθέτει ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν υπόκειται πλέον σε ένδικα βοηθήματα και το οποίο, στην ουσία, αποτελεί τους βασικούς όρους της έγκρισης για το έργο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η τουριστική επένδυση Ίτανος Γαία αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Κρήτη και είναι συνολικού ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 1.936 κλινών σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου