Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Greeters: Αθηναίοι εθελοντές υποδέχονται τους τουρίστες

Τι προσφέρει τo πρόγραμμα «The Athens Greeters» το οποίο είναι σχεδιασμένο για να υποδεχθεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Περισσότεροι από 100 εθελοντές βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και υποδέχονται τους επισκέπτες της. Πρόκειται για τους “Greeters“, που στην καρδιά του καλοκαιριού, βρίσκονται επί ποδός σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας και ενημερώνουν τους τουρίστες, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος υποδοχής επισκεπτών. Στην Αθήνα των 5 εκατομμυρίων επισκεπτών, τo πρόγραμμα «The Athens Greeters» είναι σχεδιασμένο για να υποδεχθεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα. Είναι μία πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και της Σύμπραξης για την Τουριστική Προβολή της Αθήνας, με στόχο να παρουσιάσει το φιλικό και φιλόξενο πρόσωπο της πόλης και να προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις πληροφορίες που τους είναι απαραίτητες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία της Αθήνας και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Με υπερηφάνεια βλέπουμε ότι έχουμε περισσότερους επισκέπτες από ποτέ, οι οποίοι επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Το Πρόγραμμα Υποδοχής Επισκεπτών μας βοηθάει ώστε να διασφαλίσουμε πως οι επισκέπτες της πόλης απολαμβάνουν με τον καλύτερο τα πλεονεκτήματα της Αθήνας. Στόχος μας είναι να καλωσορίζουμε, όλο και περισσότερους, κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της AEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης, που συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε οικονομικά και το εθελοντικό πρόγραμμα «Τhe Athens Greeters», που αποτελεί μέρος της προσπάθειας Athens Tourism Partnership για αποτελεσματικότερη προβολή της Αθήνας. Υπενθυμίζω ότι, εκτός από τη στήριξη του Athens Tourism Partnership, η βασική επένδυση της Aegean για στήριξη της Αθήνας είναι η προσθήκη 40 νέων προορισμών εξωτερικού την τελευταία τριετία που βελτιώνουν σημαντικά την δυνατότητα για city breaks. Εύχομαι το νέο αυτό πρόγραμμα να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση και διευκόλυνση των τουριστών και οι 150 εθελοντές οικοδεσπότες να προσφέρουν γνήσια φιλοξενία, χαμόγελο και ζεστασιά στους επισκέπτες της πόλης μας».

Για το 2017, ο ρυθμός ανάπτυξης αφίξεων στην Αθήνα άγγιξε το 5%, στο πρώτο εξάμηνο. Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, οι αφίξεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 εκατομμύρια, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ επισκεπτών για την πόλη. Ένα ρεκόρ που θα σηματοδοτήσει αύξηση 60% στις αφίξεις της Αθήνας σε σχέση με αυτές του 2012. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), για κάθε σαράντα ξένους επισκέπτες δημιουργείται μια θέση εργασίας σε τοπικό επίπεδο, ενισχύοντας την απασχόληση και την οικονομία.

Λίγα λόγια για τους Greeters

Το πρόγραμμα στελεχώνεται αποκλειστικά από 100 εθελοντές και βασίζεται στον ενθουσιασμό τους για την Αθήνα. Με ειδικά εικονογραφημένο μπλουζάκι, σήμα και καπέλο, οι εθελοντές Greeters, άνθρωποι όλων των ηλικιών που ζουν την πόλη και την αυθεντική καθημερινότητά της, πλαισιώνουν τους εργαζομένους στα σημεία πληροφόρησης του δήμου Αθηναίων, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την πλατεία Συντάγματος. Το πρόγραμμα πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί και στο σημείο πληροφόρησης του Αεροδρομίου της Αθήνας. Το εθελοντικό πρόγραμμα ?The Athens Greeters? δεν σχεδιάστηκε για υποκαταστήσει τις επίσημες δομές πληροφόρησης της πόλης. Οι εθελοντές αναλαμβάνουν δράση για να συμπληρώσουν την εμπειρία του επισκέπτη και να της χαρίσουν μια πιο προσωπική διάσταση. Το πρόγραμμα εντάσσεται στη μεγάλη καμπάνια προβολής της Αθήνας ως ένας σύγχρονου, «ζωντανού» προορισμού για όλο το χρόνο. H καμπάνια ?τρέχει? μέσα από τα κανάλια του επίσημου οδηγού του Δήμου Αθηναίων «This is Athens», μια συντονισμένη πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τους εταίρους της Σύμπραξης για την Τουριστική Προβολή της Αθήνας (Athens Tourism Partnership). Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

Το πρόγραμμα υποδοχής επισκεπτών υλοποιείται από τη «Σύμπραξη για την Τουριστική Προβολή της Αθήνας» (Athens Tourism Partnership), στην οποία συμμετέχουν ο δήμος Αθηναίων, η AEGEAN και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. H συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων εξασφαλίστηκε χάρη στη δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας – Τhe Hellenic Initiative, ενώ το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Σύμπραξης για την Αθήνα» (Athens Partnership).


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου