Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Apple: Οι υπάλληλοι θα πληρώνουν το γεύμα τους στο νέο Campus

Η Apple βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο της campus, το οποίο έχει καθιερωθεί να αποκαλείται “spaceship campus”, επειδή θυμίζει διαστημόπλοιο, αλλά στην πραγματικότητα τα νέα της κεντρικά γραφεία ονομάζονται “Apple Park”.

Η WSJ, έκανε μια περιήγηση στο Apple Park, όπου συναντήθηκε με τον Jony Ive και άλλα στελέχη της Apple, τα οποία έδωσαν διάφορες λεπτομέρειες για τα νέα γραφεία που θα στεγάσουν 12.000 υπαλλήλους της Apple.

Μια από τις πληροφορίες που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι υπάλληλοι της Apple, που θέλουν να γευματίζουν στο campus, θα πρέπει να πληρώνουν για το γεύμα τους. Να σημειωθεί ότι τα εστιατόρια του campus έχουν τη δυνατότητα να σερβίρουν γύρω στα 14000 γεύματα ημερησίως.

Γιατί όμως μια από τις πλουσιότερες εταιρείες του πλανήτη δεν παρέχει δωρεάν τα γεύματα των υπαλλήλων της; Φυσικά, η Apple δίνει την δική της εξήγηση. Αρχικά επισημαίνεται ότι δεν σκοπεύει να βγάλει κέρδος από το εστιατόριο και θα το επιδοτεί, ενώ οι τιμές θα είναι αρκετά χαμηλές.

Ο Dan Whisenhunt, επικεφαλής ακινήτων και ανάπτυξης της Apple, ανέφερε ότι ο ίδιος ο Steve Jobs είχε την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι δεν εκτιμούν πάρα πολύ ότι είναι δωρεάν. “Steve’s philosophy was that when people have skin in the game, they appreciate it more”, είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν, η φιλοσοφία της Apple πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι, οι υπάλληλοί της, έστω και αν καλούνται να πληρώσουν ένα μικρό ποσό, θα εκτιμούν περισσότερο αυτό που τους προσφέρεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου