Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Nέο boutique ξενοδοχείο και πολυχώρος ψυχαγωγίας στη Μητροπόλεως

Ένα νέο, πολλά υποσχόμενα concept στο κέντρο της Αθήνας δρομολογείται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της οδού Μητροπόλεως, εκεί όπου στο πρόσφατο παρελθόν στεγαζόταν το ισπανικό ινστιτούτο Θερβάντες.

Ο λόγος για τo εμβληματικό ακίνητο επί της οδού Μητροπόλεως 23, το οποίο είχε αγοραστεί το 2014 από την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, με το καθόλου ευκαταφρόνητο τίμημα των 11 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα έργα του αρχιτέκτονα Ηλία Μπαρμπαλιά στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο συνολικής επιφάνειας περί τα 4.000 τ.μ., το οποίο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, με διατηρητέα όψη και γυάλινη προσθήκη, πρόκειται να μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο, συνδυάζοντας στο ισόγειό του εμπορικές και πολιτιστικές χρήσεις. Το Ινστιτούτο Θερβάντες είχε μείνει επτά χρόνια στην οδό Μητροπόλεως στο υπερσύγχρονο κτήριο το οποίο μάλιστα είχε γίνει σημείο αναφοράς για τη σύσφιγξη των πολιτισμικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.


Τώρα, η συμφωνία με την ιδιοκτήτρια Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία με τη σειρά της πραγματοποίησε και το σχετικό διαγωνισμό μίσθωσης, είναι στο τελικό στάδιο των υπογραφών και επενδυτής είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Ελληνας του εξωτερικού, ο οποίος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πολυχώρο στην ''καρδιά'' της Αθήνας με μία σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών. Ο ίδιος έχει αναδειχθεί πλειοδότης στο διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης που ''έτρεξε'' το προηγούμενο διάστημα από την ιδιοκτήτρια Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ενώ από τα πλεονεκτήματα του ακινήτου, πέραν φυσικά της θέσης, είναι και το γεγονός ότι πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, τηρώντας και αρχές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής κι επομένως οι εργασίες ανακατασκευής θα έχουν χαμηλότερο κόστος.

Επισημαίνεται εδώ ότι η οδός Μητροπόλεως έχει δεχθεί την τελευταία διετία τις περισσότερες νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία, με «πρωταγωνιστή» το Electra Μetropolis, το οποίο σηματοδότησε τη μεγαλύτερη επένδυση για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, ενώ στις νέες προσθήκες της οδού είναι το MET 34 Athens Hotel, το The Zillers, η μετατροπή του ακινήτου του Χυτήρογλου σε ξενοδοχείο κάτω από την ομπρέλα του ομίλου N. Δασκαλαντωνάκη.


Στεφανία Σούκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου