Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Παπαστράτος: Το IQOS φέρνει 400 θέσεις εργασίας στον Ασπρόπυργο


Βήμα βήμα προχωρά η εγκατάσταση των νέων γραμμών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Παπαστράτος για τις ράβδους καπνού IQOS.

Από την περασμένη εβδομάδα ήδη έχουν αρχίσει να ξηλώνονται τα μηχανήματα επεξεργασίας καπνού που θα κατευθύνονταν για τσιγάρα και σύντομα θα αρχίσει η τοποθέτηση των νέων γραμμών παραγωγής για τις ράβδους του IQOS.

Η κίνηση αυτή καταγράφεται στη μακρά ιστορίας της εταιρίας καθώς αναμένεται όταν θα ολοκληρωθεί η επένδυση στο νέο προϊόν να σταματήσει και η παραγωγή της τσιγάρων στην χώρα μας μετά από 86 χρόνια. Άλλωστε η θυγατρική της Παπαστράτος η PMI έχει βάλει ως στόχος να τελειώνει με το τσιγάρο.

«Καιρός να σβήσουμε τα τσιγάρα» λέει ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος, διευθύνων σύμβουλός της μητρικής που έχει βάλει ως προσωπικό στόχο να μετασχηματίσει την εταιρία εταιρεία που πούλησε πέρυσι 847 δισ. τσιγάρα ανά τον πλανήτη. Αυτή λοιπόν η εταιρία, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει έναν κόσμο δίχως τσιγάρα και συνέστησε στους καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα σε πάνελ οικονομικού συνεδρίου ανέφερε ότι ήταν μια τολμηρή απόφαση όταν στο περιστύλιο του Ζαππείου ανακοίνωνε την επένδυση 300 εκατ. ευρώ της Philip Morris International για την δημιουργία ράβδων καπνού για το IQOS, το νέο καινοτόμο προϊόν που προήλθε από τα εργαστήριά της και φιλοδοξεί να βάλει στο χρονοντούλαπο τον καπνό του τσιγάρου.

Σημειώνεται ότι η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ θα προσθέσει 400 νέες θέσεις εργασίας στις ήδη 800 υπάρχουσες ενώ με την ολοκλήρωσή της οι εξαγωγές της Παπαστράτος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο από το 60% που είναι σήμερα. Παράλληλα εξασφαλίζει την απορρόφηση του 50% τουλάχιστον της ελληνικής παραγωγής καπνών ανατολικού τύπου από την Παπαστράτος για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές του 2018 θα είναι το τρίτο της Philip Morris International (σ.σ. μία επένδυση την οποία διεκδικούσαν και άλλες θυγατρικές ανά τον κόσμο ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους) και θα παράγει ό,τι πιο καινοτόμο έχει παρουσιαστεί στον κλάδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου