Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πανεπιστημίο Πελοποννήσου, διοργάνωση ημερίδας με θέμα: “Οι Διεθνείς Σχέσεις το 2017: Προοπτικές και Προκλήσεις”

Η αντιπροσωπεία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων Ε.Ο.Π.Ε. και το νεανικό του τμήμα στην Κόρινθο, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργάνωσαν την Τετάρτη 5/4/2017 ημερίδα με θέμα: “Οι Διεθνείς Σχέσεις το 2017: Προοπτικές και Προκλήσεις”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αριστοτέλους 1 και Λεωφόρο Αθηνών στην Κόρινθο.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς των:

– Καθηγήτρια Βασιλική Λαλαγιάννη, Αντιπρόεδρος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

– Κωνσταντίνος Τοπιντζής, Συντονιστής νεανικού τμήματος αντιπροσωπείας ΕΟΠΕ Κορίνθου – Χαιρετισμός εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Ε..

Εξέχουσα ήταν η παρουσία και ομιλία της Amy Carlon, Συμβουλου Πολιτικών Θεμάτων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν οι θεματικές ομιλίες :

– Το Παλαιστινιακό Σήμερα. Πέρα από τα Αυτονόητα.
Δρ. Σωτήρης Ρούσσος (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων)

– Το Προσφυγικό Πρόβλημα στο Αιγαίο: Ευρωπαϊκή και Ελληνική Προοπτική. κ. Κλεάνθης Κυριακίδης (Διεθνολόγος, Ph.D.c, M.A., M.S., MPA Harvard Kennedy School)

– Η Φιλελεύθερη Διεθνής Τάξη σε Κρίση: Επιπτώσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια. Δρ. Νικόλαος Τζιφάκης (Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων)

– Η Διεθνής Πολιτική σε Μετάβαση και η Περιφέρεια μας. Δρ. Παναγιώτης Ήφαιστος (Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς – Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών)

– Προοπτικές και Προκλήσεις στην Ανατολική Ασία. κ. Γεώργιος Χιλάλ (Επόπτης αντιπροσωπείας Ε.Ο.Π.Ε. Κορίνθου & Επίτιμο Μέλος του νεανικού τμήματος, Διεθνολόγος Β.Α., Μ.Α.)

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με όνειρο τη δημιουργία ενός δίαυλου επιπλέον εκπαίδευσης πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, μέσω της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου του Πολιτικού Επιστήμονα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αποτελεί Αστικό Επιστημονικό – Επαγγελματικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε. είναι ο κ. Συμεών Σιδηρόπουλος και Πρόεδρος του νεανικού τμήματος του Ε.Ο.Π.Ε, Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε., είναι ο κ. Ευάγγελος Σπανός. Η Αντιπροσωπεία της Κορίνθου που ανέλαβε και την κύρια οργανωτική ευθύνη αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Τοπιντζή, Αθανάσιο Μιχαλόπουλο, Μυρτώ Ρέκκα, με επόπτη τους Γεώργιο Χιλάλ και Βασίλειο Μπαλάφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου