Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Facebook chatbot παρέχει δωρεάν νομική βοήθεια σε πρόσφυγες


Η προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας βίαιων γεγονότων στις χώρες τους, ενώ οι αρμόδιες αρχές των δυτικών κρατών δυσκολεύονται να διαχειριστούν το πρωτοφανούς έκτασης φαινόμενο.

Θέλοντας να βοηθήσει, ο Joshua Browder ανέπτυξε το chatbot DoNotPay για το Facebook Messenger, που είναι στην πράξη μια τεχνητή νοημοσύνη, ικανή να παρέχει νομικής φύσης καθοδήγηση σε πρόσφυγες που επιθυμούν να αιτηθούν άσυλο.

Ο ψηφιακός "νομικός σύμβουλος" έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει τους χρήστες στην προσπάθειά τους να αιτηθούν άσυλο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας σχετικές πληροφορίες και οδηγίες σε απλά Αγγλικά.

"Προσπαθούσα να λανσάρω την εφαρμογή για περίπου έξι μήνες – αρχικά ήθελα να την κάνω διαθέσιμη το καλοκαίρι. Αλλά ήθελα πρώτα να σιγουρευτώ ότι όλα έγιναν σωστά, αφού το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Την έδειχνα σε δικηγόρους και με βάση τις συμβουλές τους έκανα αλλαγές. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες εργασίας, όμως θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι ήταν όλα σωστά", δήλωσε ο developer στην The Guardian.

Ο Browder σκοπεύει να ενσωματώσει περισσότερη λειτουργικότητα στην εφαρμογή σύντομα, ενσωματώνοντας υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες και καθιστώντας τη συμβατή και με άλλες πλατφόρμες, όπως το WhatsApp.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου