Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

540 θέσεις πυροσβεστών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια


Πεντακόσιους σαράντα πυροσβέστες θα απασχολήσει η Fraport Greece μετά από σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, με το ελληνικό Δημόσιο.

Το προσωπικό που θα μετακινηθεί από την Πυροσβεστική θα απασχοληθεί με τις υπηρεσίες πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια

Το περιεχόμενο της σύμβασης αφορά την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια και πρόκειται για μια προϋπόθεση που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από την παράδοση της διαχείρισης στην εταιρεία, στο πλαίσιο της 40ετούς παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα αεροδρόμια, είτε άμεσα είτε μέσω μίας επαγγελματικής υπηρεσίας πυρασφάλειας.

Στα 14 αεροδρόμια πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά 540 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα -το οποίο θα παρέχει περί τους 502 μάχιμους άνδρες- και την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τα διεθνή και εθνικά πρότυπα, τη νομοθεσία και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Με την Πολεμική Αεροπορία θα υπογραφεί ξεχωριστή σύμβαση για την παροχή 38 πυροσβεστών για το αεροδρόμιο Ακτίου. Η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τις αμοιβές του προσωπικού, καθώς και ένα ετήσιο τέλος διαχείρισης ύψους 4% επί του ποσού αυτού. Επιπλέον, θα καλύψει και τα κόστη μετεγκατάστασης του προσωπικού, δηλαδή γύρω στα 800.000 ευρώ, στα αεροδρόμια, καθώς και τα κόστη αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας (1.600 ευρώ ανά πυροσβέστη).

Συνεχής εκπαίδευση
Την Fraport θα επιβαρύνουν, επίσης, όλα τα κόστη της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών, καθώς και η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του προσωπικού πυρασφάλειας, οι οποίες θεωρούνται, με βάση τα διεθνή και εθνικά πρότυπα, απαραίτητες για τη διατήρηση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας στη λειτουργία των αεροδρομίων. Τέλος, θα αναλάβει και τη συντήρηση και αντικατάσταση του σχετικού εξοπλισμού και κτιρίων.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία εξήρε την άριστη συνεργασία που είχε με το ελληνικό Δημόσιο, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο «υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα». Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αlexander Ζinell, δήλωσε τα εξής: «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα γιατί πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση για τη λειτουργία και την ασφάλεια των αεροδρομίων. Οι Έλληνες πυροσβέστες ξεχωρίζουν για την αφοσίωση και τον υψηλό επαγγελματισμό τους. Η σύμβαση με την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την καλύτερη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο. Προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια.

Προχωράμε όλα τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, ώστε τα αεροδρόμια να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών».

Την σύμβαση, από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, υπέγραψαν οι κ. Νικόλαος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών. Από την πλευρά της Fraport Greece, η σύμβαση φέρει τις υπογραφές των κ.κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece και Ιan Matheson, COO της Fraport Greece.KATEΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου