Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Η μεγάλη γιορτή της κοινότητας προγραμματιστών της Google στην Ελλάδα


Οι κοινότητες προγραμματιστών της Google (Google Developer Groups, GDG) είναι οργανωμένες κοινότητες προγραμματιστών, οι οποίοι σε εθελοντική βάση διοργανώνουν πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και προγράμματα εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες παγκοσμίως. Περίπου 700 GDGs είναι ενεργά και δραστήρια σε περισσότερες από 100 χώρες, συνθέτοντας ένα τεχνολογικά ανεπτυγμένο οικοσύστημα, όπου δεκάδες χιλιάδες νέων και όχι μόνο, προδιαγράφουν εν πολλοίς το ψηφιακό μέλλον της ανθρωπότητας.

Όλα τα GDGs παγκοσμίως διοργανώνουν μια φορά τον χρόνο την κεντρική και σίγουρα πιο σημαντική τους εκδήλωση: το «Google DevFest». Σε αυτά τα ετήσια DevFest συγκεντρώνονται παγκοσμίως πάνω από 40.000 συμμετέχοντες για να ενημερωθούν γύρω από τις νέες τεχνολογίες της Google, καθώς και τους τρόπους που αυτές ενσωματώνονται και χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα μας.

Το GDG (Google Developers Group) Thessaloniki ιδρύθηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του στην ομώνυμη πόλη το 2013, έχοντας επιτύχει να διοργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις εκπαίδευσης και διάχυσης της τεχνολογίας στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου όχι μόνο οι προγραμματιστές, αλλά και το ευρύ κοινό είχαν τη μοναδική ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την τεχνολογία του αύριο.


Ο ιδρυτής του GDG Thessaloniki, Παναγιώτης Τζίνης, επεσήμανε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχήν όλα τα μέλη του GDG Thessaloniki για την υπέροχη δουλειά που έχουν κάνει για την κοινότητα και όχι μόνο, όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές, τους συνεργάτες, καθώς και τους υποστηρικτές των εκδηλώσεών μας, όχι μόνο για την πολύτιμη βοήθεια τους, αλλά και την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια μας να εγκαθιδρύσουμε το DevFest ως ένα τεχνολογικό και πολυσυμμετοχικό θεσμό για τη χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι το φετινό Google DevFest θα αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά το επίκεντρο της συζήτησης αναφορικά με τις εξελίξεις της τεχνολογίας».

Το φετινό DevFest θα διεξαχθεί στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14, στη Θεσσαλονίκη. Η τριήμερη αυτή διοργάνωση θα συγκεντρώσει developers, επιχειρήσεις, σπουδαστές, καθώς και το ευρύτερο κοινό που ασχολούνται με τις τεχνολογίες Mobile, Web και Cloud και αναζητούν ενημέρωση σχετικά με τα εργαλεία, τις πλατφόρμες και τα προϊόντα της Google. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για εκείνους που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια θέση στις ομιλίες, τα codelabs, να πάρουν αναμνηστικά δώρα και να λάβουν μέρους και στον tango διαγωνισμό για να κερδίσουν ένα tablet, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουν το RSVP εισιτήριο στην τιμή των 16,70€ (για τους σπουδαστές και τους ανέργους υπάρχει το μειωμένο RSVP εισιτήριο στην τιμή των 11,54€). Είναι η απόλυτη ευκαιρία να παραβρεθεί κάποιος στην εκδήλωση και να πάρει μέρος σε αυτήν την παγκόσμια γιορτή για τις τεχνολογίες και τα εργαλεία της Google. 

Ακολουθήστε το κύμα του DevFest με το hashtag #devfestgr σε Facebook και Twitter και δείτε το event σε Facebook και Google+. 

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης: http://devfest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου