Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Το I-kiosk μεγάλωσε και έγινε Intale - Η διεθνής διαδρομή μίας startup

Καθηλωτική η ομιλία του Φάνη Κουτουβέλη με θέμα «Το i-kiosk μεγάλωσε και έγινε Ιntale: Η διεθνής διαδρομή μίας επιτυχημένης startup», που πραγματοποιήθηκε ως μέρος της σειράς σεμιναρίων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουτουβέλης μίλησε για την πορεία της “Intale” από τη σύλληψη της επιχειρηματικής ιδέας, όταν σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μαζί με τον συνιδρυτή της εταιρίας Κωνσταντίνο Καζανή, μέχρι σήμερα όπου ετοιμάζονται να επεκταθούν και σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, έχοντας λάβει συνολικά χρηματοδότηση τριών εκ. ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε η εμπειρία του ως επιχειρηματίας, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά πως μέσα σε μία ημέρα μετά τη σύλληψη της ιδέας ξεκίνησαν την ανάλυση προοπτικών της ερχόμενοι σε επαφή με τους πιθανούς τους πελάτες και προωθώντας το προϊόν τους από πόρτα σε πόρτα. Είναι σημαντικό, δήλωσε, να υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση και γι’αυτό το λόγο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του προϊόντος τους η επαφή με τον κόσμο.

Όσον αφορά στην ομάδα πίσω από την ιδέα, αν και ξεκίνησε από δύο άτομα, αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 28, ώστε να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν, όπως την εξωστρεφή κίνησή τους να προσελκύσουν και επιχειρήσεις του εξωτερικού στο πελατολόγιό τους. Είναι κρίσιμο, όπως ανέφερε, ειδικά σε μία εταιρία που ξεκινάει τώρα τα πρώτα της βήματα, να έχει στο δυναμικό της άτομα που τους αρέσει να μαθαίνουν συνεχώς, είναι δραστήρια και παίρνουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και βελτίωση της εταιρίας, χωρίς να περιμένουν να τους δοθεί μια λίστα καθηκόντων.

Τέλος, τόνισε πως όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση και το πως οι ίδιοι αναζητούμε τη γνώση, πως μαθαίνουμε να κάνουμε τις “σωστές” ερωτήσεις και να ψάχνουμε να βρούμε τη λύση τους. Χρειάζεται να αλλάξει ο παλιός τρόπος μάθησης της αποστήθισης και του ορισμένου διδακτικού πλαισίου, πρέπει να αναπτύξουμε κριτική σκέψη, να αμφισβητούμε τα πάντα και να ψάχνουμε την πληροφορία μόνοι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου