Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Αυτά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σου διασφαλίζουν τις καλύτερες προοπτικές εργασίας


Συνέχεια βλέπουμε λίστες με τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Μεγάλη Βρετανία, στις ΗΠΑ ή με τα πανεπιστήμια που "βρίσκεις αμέσως δουλειά ή έχεις τις καλύτερες προοπτικές απασχόλησης". Τα παραπάνω σίγουρα περιγράφουν μια όψη της αλήθειας, αλλά η άλλη όψη είναι το ποιοι είναι αυτοί που πηγαίνουν σε αυτά τα Πανεπιστήμια και κυρίως ποιοι μπορούν να πάνε!

Το Times Higher Education δημοσίευσε την ετήσια λίστα «Global University Employability Survey» με την κατάταξη των των πανεπιστημίων, των οποίων οι απόφοιτοι έχουν τις καλύτερες προοπτικές απασχόλησης. Βρίσκουν σχεδόν αμέσως δουλειά και ανοίγει ο δρόμος για να κάνουν καριέρα στον τομέα των σπουδών τους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας.

Η λίστα με τα 21 πανεπιστήμια

1. California Institute of Technology, ΗΠΑ
Έδρα: Boulevard-Pasadena, California
Δίδακτρα: 29.940$ 

Γνωστό και ως «Caltech», το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είναι παγκοσμίως γνωστό ως ένα κομβικό σημείο της επιστήμης και της μηχανικής έρευνας. Οι απόφοιτοι του, έχουν εξασφαλισμένες τις πιο υποσχόμενα προοπτικές εξεύρεσης εργασίας.


2. Massachusetts Institute of Technology ΗΠΑ
Δίδακτρα: 36.390 $
Έδρα: Boston - Cambridge, Massachusetts

Οι δημοφιλέστερες ειδικότητες είναι ηΜηχανολογία, υπολογιστές, βιολογία, μαθηματικά, διοίκηση επιχειρήσεων. Κάθε τμήμα του θετικής και πολυτεχνικής κατεύθυνσης ανήκει στα παγκοσμίως κορυφαία. Ωστόσο και οι σπουδές του ευρύτερου πεδίου των οικονομικών και της διοίκησης επιχειρήσεων είναι οι τελειότερες.


3. Harvard University, ΗΠΑ
Έδρα: Cambridge - Boston, Massachusetts
Δίδακτρα: 31.456 $

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης, ουσιαστικά προάστιο της Βοστώνης, που χωρίζεται από την πόλη από τον ποταμό Τσαρλς. Είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο

Τα τελευταία πολλά χρόνια βρίσκεται στην κορυφή όλων των πανεπιστημίων στον κόσμο. δρύθηκε το 1636 στην αγγλοκρατούμενη Βοστόνη και λειτούργησε κατά τα πρότυπα των παλιών βρετανικών πανεπιστημίων. Ονομάστηκε αρχικά Κολέγιο Χάρβαρντ (το 1639) προς τιμήν του πρώτου του ευεργέτη, του νεαρού κληρικού Τζον Χάρβαρντ.

Δημοφιλέστερες ειδικότητες είναι τα Οικονομικά, πολιτικές επιστήμες, βιοϊατρικές επιστήμες. Το κορυφαίο σύμβολο της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο της γνώσης αποτελεί παράλληλα παγκόσμιο μέτρο σύγκρισης για κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο 


4. University of Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο
Έδρα: Cambridge, England

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge στην πανεπιστημιούπολη Κέιμπριτζ, της Αγγλίας, είναι το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του συνολικού αγγλόφωνου πληθυσμού. 

Ακαδημαϊκά, το πανεπιστήμια Cambridge βρίσκεται ανάμεσα στα 5 πρώτα πανεπιστήμια. Είναι επίσης παραδοσιακά το ακαδημαϊκό ίδρυμα που επιλέγει η αγγλική βασιλική οικογένεια και από τις τάξεις του έχουν ξεπηδήσει 83 υποψήφιοι για το βραβείο Νομπέλ έως σήμερα, οι περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο κατ' εκτίμησιν.


5. Stanford University, ΗΠΑ

Δυνατός ανταγωνιστής των υπόλοιπων τοπ Πανεπιστημίων, συμβάλει τα τελευταία σε όλα τα κορυφαία επιτεύγματα του ανθρώπινου νου. Από αυτό βγήκαν, οι δημιουργοί του Internet και των εταιρειών Google, Yahoo, Hewlett-Pachard, Sun Microsystems... Ανέβηκε αργά αλλά σταθερά τη στάθμη των ποιοτικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας και σήμερα συναγωνίζεται και εκτός συνόρων το Χάρβαρντ. Στις τάξεις του διδάσκουν νομπελίστες των οικονομικών και θετικών επιστημών, ενώ πλήθος πολιτικών καριέρας που υπήρξαν απόφοιτοί του είναι επίτιμοι διδάκτορες.


6. Yale University, ΗΠΑ
Δίδακτρα: 32.515$
Έδρα: New Haven, Connecticut

Οι δημοφιλέστερες ειδικότητες του Πανεπιστημίου είναι τα Οικονομικά, ιστορία, πολιτικές επιστήμες, βιολογία ενώ τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες που βγαίνουν από την βιοϊατρική κατακτούν την κορυφή της επιστημονικής κοινότητας στον κόσμο


7. University of Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο
Έδρα: Οξφόρδη

Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου. Η πόλη της Οξφόρδης εμφανίζεται ιστορικά το 1167 και το πρώτο τμήμα του πανεπιστημίου ιδρύεται κάπου 40 χρόνια αργότερα. Το πτυχίο της Οξφόρδης έχει παγκόσμιο κύρος και ανοίγει ακόμη και τις πιο δύσκολες πόρτες στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Το πανεπιστήμιο διατηρεί αναλλοίωτη την κολεγιακή του δομή, που ήταν κάποτε διαδεδομένη και σε άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ολοι οι φοιτητές ανήκουν σε κάποιο από τα 40 κολέγια που συναπαρτίζουν το πανεπιστήμιο. Η πλήρης λίστα των κολεγίων απ’ όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε και τα ακαδημαϊκά πεδία στα οποία κυρίως εστιάζουν βρίσκεται στο www.ox.ac.uk/colleges.

Η Οξφόρδη κατέχει εναλλασσόμενη με το Cambridge την πρώτη θέση στις αξιολογήσεις του βρετανικού Τύπου, ενώ ελάχιστα από τα ακαδημαϊκά τμήματα βαθμολογούνται με λιγότερο από το τέλειο ή το 5 στις επίσημες κρατικές αξιολογήσεις για την ποιότητα της έρευνας.


Το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου στην ιστορική πόλη της Οξφόρδης έχει ιδρύσει το πρώτο τμήμα το 12ο αιώνα παραδίδοντας πτυχία έως και σήμερα με παγκόσμιο κύρος ανοίγοντας την πόρτα στην αγορά εργασίας. Όλοι οι φοιτητές ανήκουν σε κάποιο από τα 40 κολέγια που συναπαρτίζουν το πανεπιστήμιο.

8. Technical University of Munich, Γερμανία
Έδρα: Μόναχο

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technische Universität München, TU München, TUM) είναι Πανεπιστήμιο στη Γερμανία και ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Bρίσκεται στην πόλη του Μονάχου. Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου έχει ευρύ φάσμα πτυχιακών προγραμμάτων, με 151 θέματα διαθέσιμα σε διάφορους συνδυασμούς. Το 18% των 32.000 φοιτητών του πανεπιστημίου προέρχονται από στο εξωτερικό. Τα τελευταία έτη το Πανεπιστήμιο του Μονάχου έχει αξιολογηθεί ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας από γερμανικούς φορείς και περιοδικά (CHE-Ranking, Spiegel, Focus) καθώς και από ξένους 


9. Princeton University, ΗΠΑ
Έδρα: Princeton, New Jersey
Δίδακτρα: 34.865$

Πανεπιστήμιο με 250 χρόνια ακαδημαϊκή ιστορία παρέχει στους φοιτητές του την υψηλότερη κατάρτηση σε επιστημολογία, φιλοσοφία, ιστορία και λογοτεχνία ενώ παράλληλα δίνει τα καλύτερα εφόδια στα μαθηματικά, στην επεργασία βασικών στοιχείων στατιστικής. Είναι γνωστό επίσης πως το Princeton απαιτεί σε προπτυχιακό επίπεδο τη συγγραφή διατριβής. Το πανεπιστήμιο του Αϊνστάιν.


10. University of Tokyo, Ιαπωνία

11. Boston University, Massachusetts, ΗΠΑ

12. Columbia University, New York, ΗΠΑ

13. Hong Kong University of Science and Technology Χονγκ Κονγκ

14. University of Toronto, Καναδάς

15. National University of Singapore Σιγκαπούρη

16. Imperial College London, Ηνωμένο Βασίλειο

17. Peking University, Beijing, Κίνα

18. McGill University, Καναδάς

19. University of California, Berkeley, ΗΠΑ

20 Tokyo Institute of Technology, Ιαπωνία

21. HEC, ΓαλλίαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου