Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Δημιουργική Μάθηση, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Παιχνίδι με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες


Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το INNOVATHENS, συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις και αναγνωρίζοντας τη σημασία της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, εντάσσουν στο πρόγραμμά τους, και αυτό το Νοέμβριο, νέα μοναδικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Παιδιά και έφηβοι συναρμολογούν και προγραμματίζουν ρομποτάκια, περιηγούνται σε μαγικούς ψηφιακούς κόσμους, μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά και φυσικά... διασκεδάζουν, πάντοτε με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

Έρευνες δείχνουν ότι η ενασχόληση των παιδιών με την εκπαιδευτική ρομποτική και τον προγραμματισμό τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για όλη τους τη ζωή: αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ορθολογική σκέψη, δεξιότητες επικοινωνίας και ομαδικό πνεύμα, αντίληψη, παρατηρητικότητα, προσαρμοστικότητα στην αλλαγή, ερευνητικό πνεύμα ενώ παράλληλα καλλιεργεί τη φαντασία τους! Κι όσο μικρότερα ξεκινούν... τόσο το καλύτερο!

*Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:
2130109325, 2130109300

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εργαστηρίων «Δημιουργική Μάθηση-Σαββατοκύριακα» για τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο, πατήστε εδώ.

Τι έχει το πρόγραμμα του Νοεμβρίου;


- Lego Wedo 2.0

Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής

Είναι απλό να κατασκευάζεις μια μηχανή; Μάλλον απλούστερο απ’ όσο φαντάζεσαι;

Οι μικροί μας φίλοι φτιάχνουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας με τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες και άξονες για να τους δώσουν ζωή και κίνηση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό, οι μαθητές αποκτούν δεξιότητες προγραμματισμού, engineering και επίλυσης προβλημάτων, κατανοώντας παράλληλα βασικές έννοιες της Φυσικής.

Απευθύνεται σε: 10-14 ετών

Ημερομηνίες: 13, 20 & 27 Νοεμβρίου

Ώρες: 10.00-12.00, 12.00-14.00, 14.00-16.00

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων


- Νέοι Μηχανικοί

Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τα παιδιά κατασκευάζουν με τα ίδια τους τα χέρια «απλές μηχανές» (simple machines), μαθαίνοντας έτσι τις βασικές αρχές λειτουργίας τους. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους... μικρούς του Δημοτικού, τα παιδιά μεταμορφώνονται για λίγο σε επιστήμονες, λύνουν προβλήματα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή...) διασκεδάζοντας!

Απευθύνεται σε: 6-8 ετών

Ημερομηνίες: 13, 20 & 27 Νοεμβρίου

Ώρες: 11.00-12.30

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων

*Τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών STEM Education.


- Virtual Reality DIY

Εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας House of Makers 

Μπορούμε να ταξιδέψουμε σε άλλους πλανήτες και τόπους μακρινούς μέσα από το κινητό μας;

Η εικονική πραγματικότητα δεν απαιτεί πλέον πανάκριβες συσκευές, ούτε περιορίζεται στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η τεχνολογία Google Cardboard μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε εντυπωσιακό, διαδραστικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το κινητό μας τηλέφωνο και γυαλιά φτιαγμένα από... χαρτόνι. Φτιάχνουμε την πρώτη μας εφαρμογή και δημιουργούμε τους δικούς μας εικονικούς κόσμους χρησιμοποιώντας συνθετικά αντικείμενα και πανοραμικές φωτογραφίες

Απευθύνεται σε: 10-15 ετών

Ημερομηνίες: 12 & 26 Νοεμβρίου

Ώρες: 10.30-12.30

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων



- Kids go coding: Σελίδα Web

Εργαστήριο προγραμματισμού House of Makers 

Πώς φτιάχνω την πρώτη μου σελίδα web;

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την HTML, την πιο διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για υπολογιστές, κινητά, tablets και τηλεοράσεις. Γνωρίζουν τα βασικά της στοιχεία και τη δομή της και δημιουργούν μια εντυπωσιακή σελίδα με αισθητική… comic!

Απευθύνεται σε: 9-14 ετών

Ημερομηνίες: 13 & 27 Νοεμβρίου

Ώρες: 10.30-12.30

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/ κύκλος εργαστηρίων

*Τα εργαστήρια House of Makers πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου