Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια κορυφή για το παν/μιο Οξφόρδης, όλη η δωδεκάδα


Το φημισμένο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έγινε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που κατέλαβε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των TIMES για την ανώτατη εκπαίδευση (Times Higher Education world rankings), βάζοντας τέλος στην πενταετή κυριαρχία του αμερικανικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Ο δείκτης χρησιμοποιεί τέσσερις παραμέτρους για να κατατάξει τα πανεπιστήμια, διδασκαλία, έρευνα, παραπομπή του έργου του πανεπιστημίου στη διεθνή βιβλιογραφία και η διεθνής του εικόνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού Guardian, η επιτυχία δικαιολογείται από την περεταίρω αύξηση της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου, με αύξηση 10% των κονδυλίων για την έρευνα, με το εισόδημα του πανεπιστημίου να αυξάνει στα 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια!

Για να συμπληρωθεί η κατάταξη στους πέντε πρώτους, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθούν κατά σειρά το αμερικανικό Στάνφορντ, το βρετανικό Κέμπριτζ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT: Massachusetts Institute of Technology).

Ακολουθούν τα αμερικανικά Χάρβαρντ, Πρίνστον και το βρετανικό Ιμπίριαλ, στην έννατη θέση το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH Zurich) και μαζί στη δέκατη θέση το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια – Μπέρκλεϊ και το πανεπιστήμιο του Σικάγο. Τη δωδεκάδα συμπληρώνει το Γιέιλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου