Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

1-2 Οκτωβρίου, INNOVATHENS: Διαγωνισμός καινοτομίας Crowdhackathon #Ιnsurance


Στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας Crowdhackathon #Ιnsurance με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης. 

Καλούμε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό & χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο Crowdhackathon #Insurance και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των ασφαλειών. 

Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα της ασφάλισης και τις σχετικές υπηρεσίες με τεχνολογίες web ή/και mobile που γνωρίζουν. 

Oι Στόχοι της διοργάνωσης 

Να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες, οργανισμούς και τις εταιρείες που θα τις αξιοποιήσουν και στις ακόλουθες κατηγορίες : 

α. Εφαρμογές που έχουν στόχο την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της ασφάλισης – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και start ups 
β. Καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών – Insurance innovation 
γ. Εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity 

Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών 

Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών. 

Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας. 

Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά. 

Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου. 

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο first come first served. 


Βραβεία 

Η διοργάνωση προσφέρει στις τρεις (3) πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής: 

1ο βραβείο: 1.500 ευρώ 
2ο βραβείο: 1.000 ευρώ 
3ο βραβείο: 500 ευρώ 

Περισσότερα βραβεία θα ανακοινώνονται στο δικτυακό τόπο http://crowdhackathon.com/insurance/ 


Τόπος και χρόνος 

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS www.innovathens.gr (χάρτης). - Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. 


Συμμετοχή 

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come first served. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης http://crowdhackathon.com/insurance

Στο Crowdhackathon υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής με τους ακόλουθους ρόλους: 

Διαγωνιζόμενοι, για υλοποίηση των εφαρμογών. Αποτελούν τους διαγωνιζόμενους και μπορεί να είναι προγραμματιστές, αναλυτές, designers, σύμβουλοι κοκ. Διαγωνίζονται σε ομάδες από 2 – 5 άτομα (επιθυμητό). 

Μέντορες για καθοδήγηση και υποστήριξη των διαγωνιζομένων.

Εθελοντές για υποστήριξη στην διοργάνωση.

Επισκέπτες. Μπορεί να είναι στελέχη από εταιρείες, φορείς του δημοσίου τομέα και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δεν διαγωνίζονται, αλλά παρακολουθούν την εξέλιξη των υλοποιήσεων, τις παρουσιάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Πάροχοι δεδομένων (data owners). Φορείς που θα διαθέσουν δεδομένα για αξιοποίηση και μπορούν να προέρχονται από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
Δημοσιογράφοι 


Χρονοδιάγραμμα και τεχνικές προδιαγραφές

Εγγραφές: Έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://crowdhackathon.com/insurance/ .

Ολοκλήρωση εγγραφών: Μέχρι την κάλυψη των θέσεων

Τεχνικές προδιαγραφές (Πρώτη έκδοση) http://crowdhackathon.com/insurance/datasources/


Επικοινωνία

Για οτιδήποτε αφορά το crowdhackathon #insurance μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο http://crowdhackathon.com/insurance/ ή στο crowdhackathon+insurance@crowdpolicy.com.

Microsite: http://crowdhackathon.com/insurance/

Γραφτείτε στο Facebook event για συνεχή ενημέρωση. 

Hashtag 

#crowdhackathon #insurance 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου