Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Oι δέκα κορυφαίες τεχνολογικά πόλεις παγκοσμίως


Σε λιγότερο από 35 χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι τα δυο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζουν σε αστικές περιοχές. Οι πόλεις όμως που θα ανθίσουν περισσότερο είναι εκείνες που θα βασίζονται στην τεχνολογία και θα δημιουργούν ευκαιρίες σε όσους θέλουν να την εξελίξουν.


Σύμφωνα με το TechInsider, οι πόλεις αυτές διακρίνονται για την πρόοδό τους στον τομέα της τεχνολογίας, τα επιχειρηματικά κεφάλαια που δαπανώνται σε αυτήν, καθώς και σε άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις δέκα πιο hightech πόλεις του κόσμου:

10. Άμστερνταμ, Ολλανδία

To Άμστερνταμ συνδυάζει την οικονομική τεχνολογία, την ενεργειακή απόδοση και τον πολιτισμό των startup επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό θεωρείται το «εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη». Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι σκέπτεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία οχημάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου ντίζελ, προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά έως το 2025 αποκλειστικά και μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

9. Σιγκαπούρη, Μαλαισία

Η Σιγκαπούρη τα τελευταία χρόνια υπερηφανεύεται για τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό προγραμματιστών και επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η πόλη-κράτος διαρκώς δημιουργεί νέες υποδομές και πολυόροφα κτίρια υψηλής τεχνολογίας, ενώ έχει συνεργαστεί με το ΜΙΤ προκειμένου να κατασκευάσει μια πιο έξυπνη μεταφορά, η οποία θα βασίζεται λιγότερο στα ιδιωτικά αυτοκίνητα και περισσότερο στα δημόσια τρένα.

8. Tορόντο, Καναδάς

Το Τορόντο γεμάτο με startup επιχειρήσεις και καινοτόμες υποδομές, οι οποίες προέρχονται από μέρη όπως το Κέντρο Καινοτομίας της Cisco, είναι το κέντρο του 30% των επιχειρήσεων πληροφορικής του Καναδά, η πλειοψηφία των οποίων διαθέτει λιγότερο από 50 υπαλλήλους. Συνεπώς αυτό σημαίνει ότι η καλλιέργεια των νέων εταιρειών πρόκειται να έχει αντίκτυπο στην επόμενη δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις προσφέρουν στην πόλη 52 δισ. δολάρια ετησίως.

7. Ταϊπέι, Ταϊβάν

To Ταϊπέι θεωρείται ηγέτης στο βιομηχανικό σχεδιασμό και είναι η έδρα μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως οι Asus, MSI, Gigabyte και Acer, ενώ διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων.

6. Βοστώνη, Μασαχουσέτη

Ένας τεράστιος αριθμός συναρπαστικών τεχνολογιών έχει δημιουργηθεί από τη Βοστώνη τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ελίτ της εκπαιδευτικής ρομποτικής (STEM) από το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ κα. Η πόλη διαθέτει μια «χούφτα» εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων (Battery Ventures, Atlas Venture, Bessemer Venture Partners, Matrix Venture Partners), οι οποίες «ρίχνουν» χρήματα σε εργαστήρια καινοτομίας και πανεπιστημιακές startup επιχειρήσεις.

5. Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Η παραγωγή ταινιών δεν είναι η μόνη βιομηχανία στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με μια έκθεση του LA County Economic Development Corporation που δημοσιεύθηκε το 2014, το Λος Άντζελες διαθέτει περισσότερες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των ΗΠΑ.

4. Σεούλ, Νότια Κορέα

Το Σεούλ θεωρείται η πόλη του μέλλοντος. Μάλιστα, λέγεται ότι η πόλη της Νότια Κορέας διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου.

3. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

H Νέα Υόρκη στον τομέα της τεχνολογίας σημειώνει σημαντική πρόοδο. Πάνω από 7.000 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας της πόλης προσέφερε 100.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2013.

2. Λονδίνο, Βρετανία

Το Λονδίνο διαθέτει εξαιρετικά δημόσια μέσα μεταφοράς και μάλιστα μέχρι το 2018, οι δέκα γραμμές του μετρό αναμένονται να συνδεθούν με επιπλέον 30 υφιστάμενες στάσεις. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της Ευρώπης, του οποίου το κόστος θα αγγίξει τα 20 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το Λονδίνο διαθέτει περισσότερες startup επιχειρήσεις από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, ενώ αναμένονται να ανοίξουν πάνω από 11.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας τα επόμενα δέκα χρόνια.

1. Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Το Σαν Φρανσίσκο είναι η «πηγή της τεχνολογίας» και το επίκεντρο όλων των τεχνολογικών πραγμάτων. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η πόλη της Καλιφόρνια φιλοξενεί τη Silicon Valley.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου