Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

«Λύκειο Επιδαύρου» για νέους ηθοποιούς από το καλοκαίρι του 2017


Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, το «Λύκειο Επιδαύρου», το Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, που θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και άλλους τοπικούς φορείς και θα αρχίσει να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. 
Ο θεσμός θα απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών από όλο τον κόσμο, με στόχο να καλύψει το κενό ενός διεθνούς κέντρου πρακτικής πάνω στο αρχαίο δράμα στον τόπο που γεννήθηκε, στην Ελλάδα. Παράλληλα στοχεύει να ζωντανεύσει, πνευματικά και αναπτυξιακά, μια ολόκληρη περιοχή, που θα έρθει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. 

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου έθεσα ως πρωταρχικό στόχο τη σύνδεση της καλλιτεχνικής διαδικασίας με την εκπαίδευση και τον διάλογο στον χώρο των παραστατικών τεχνών, και αυτόν ακριβώς τον στόχο στο υψηλότερο επίπεδο υπηρετεί η ίδρυση του Λυκείου Επιδαύρου», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Ξενία της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα του νέου θεσμού. 

Στο Λύκειο Επιδαύρου θα συμμετέχουν 300 μαθητές τον χρόνο (150 σε δύο περιόδους διάρκειας 15 ημερών η καθεμία) οι οποίοι, μαζί με τους καθηγητές τους, θα φιλοξενούνται σε κατασκήνωση που θα δημιουργηθεί σε δασική έκταση 20 στρεμμάτων. Η έκταση (που παραχωρήθηκε από τον δήμο στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και για την οποία υπάρχει θετική έγκριση του Δασάρχη) βρίσκεται στη διασταύρωση ανάμεσα στο Λυγουριό και το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. 

Για το 2017 η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει από τις 22 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου και από τις 10 ως τις 24 Ιουλίου. «Στόχος είναι η λειτουργία του Λυκείου να συμπίπτει με το Φεστιβάλ, έτσι ώστε το καλλιτεχνικό και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να αλληλοσυμπληρώνονται και να εμπλουτίζει το ένα το άλλο, λ.χ. με παρακολούθηση παραστάσεων, συναντήσεις με τους συντελεστές τους, ομιλίες, παρακολούθηση δοκιμών κλπ.», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι το Λύκειο θα απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό η συμμετοχή να «ανοίξει» στην πορεία. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου