Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Oι πόλεις με την καλύτερη ισορροπία εργασίας και ζωής


Η online B2B εταιρεία Expert Market δημοσίευσε τη λίστα με τις πόλεις που παρέχουν ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον και ελεύθερο χρόνο στους κατοίκους τους. Με τη χρήση δεδομένων από τον ελβετικό τραπεζικό όμιλο UBS, η εταιρεία έλαβε υπόψιν τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα και ανά έτος των εργαζόμενων καθώς και τις ημέρες διακοπών τους.

Παρακάτω ακολουθούν οι πόλεις με την καλύτερη ισορροπία εργασίας και ζωής παγκοσμίως:


13. MΑΔΡΙΤΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 33,28 

Λέγεται ότι οι Ισπανοί εργαζόμενοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν το μεσημεριανό ύπνο, προκειμένου να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο.
12. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 33,20

Το Άμστερνταμ θεωρείται δικαίως μια από τις πιο «χαλαρές» πόλεις της Ευρώπης. Οι πολίτες της ολλανδικής πρωτεύουσας εργάζονται κατά μέσο όρο 1,726 ώρες ετησίως, περίπου 165 ώρες λιγότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

11. ΜΟΝΑΧΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 33,1

Οι εργαζόμενοι στην πόλη της Βαυαρίας λαμβάνουν 29 ημέρες αδείας κάθε χρόνο. Το Μόναχο είναι η γερμανική πόλη με τις λιγότερες ώρες εργασίας.
10. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΕΛΓΙΟ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 33,02

Οι πολίτες των Βρυξελλών λαμβάνουν τις λιγότερες ημέρες διακοπών από οποιαδήποτε άλλη πόλη της λίστας, μόλις 18 ανά έτος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ποιοτικό χρόνο ζωής, καθώς εργάζονται συνολικά 1,717 ώρες ετησίως.

9. ΒΙΛΝΙΟΥΣ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 33 ώρες

Οι κάτοικοι της πόλης Βίλνιους εργάζονται μόνο 33 ώρες την εβδομάδα, περίπου ένα επτάωρο ανά ημέρα.

8. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 32,74 

Το Λουξεμβούργο είναι μια από τις μικρότερες πόλεις της Ευρώπης και ως εκ τούτου οι κάτοικοι έχουν μια αρκετή χαλαρή εργασιακή ζωή, με 1.703 ώρες το χρόνο και 31 ημέρες διακοπές.
7. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 32,64

Η Κοπεγχάγη αναδείχθηκε πρόσφατα ως η ένατη πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Μάλιστα, ο μέσος πολίτης εργάζεται περίπου 11,4% λιγότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

6. ΜΙΛΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 32,52

Παρόλο που το Μιλάνο είναι το οικονομικό κέντρο της χώρας, οι κάτοικοι της ιταλικής πόλης εργάζονται 12% λιγότερες ώρες σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.
5. ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 32,37 

Οι κάτοικοι της Αυστρίας εργάζονται συνολικά 1,678 ώρες ανά έτος και λαμβάνουν 27 ημέρες αδείας.
4. ΕΛΣΙΝΚΙ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 31,91 

Οι κάτοικοι της πόλης εργάζονται λιγότερο από 32 ώρες την εβδομάδα, περίπου 6 μιση ώρες την ημέρα, ενώ οι εργαζόμενοι στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας δαπανούν 12% λιγότερες ώρες στο γραφείο σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

3. ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 31,66

Όχι μόνο εργάζονται 1,646 ώρες ανά έτος, αλλά λαμβάνουν μέχρι και 31 ημέρες αδείας οι κάτοικοι της Μόσχας. 

2. ΛΥΟΝ, ΓΑΛΛΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 31,36 

Η Λυόν είναι η δεύτερη χώρα με την καλύτερη ισορροπία ζωής και εργασία στον κόσμο. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι εργάζονται 1.630 ώρες ανά έτος και λαμβάνουν περίπου 29 ημέρες άδεια διακοπών.
1. ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ

Ώρες εργασίας ανά εβδομάδα: 30,84

Οι Παρισιάνοι έχουν την πιο ποιοτική εργασιακή ζωή από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο στον κόσμο, ενώ εργάζονται λιγότερο από 31 ώρες την εβδομάδα και 1,603 ώρες ανά έτος. Περίπου 18% λιγότερες από τον παγκόσμιο μέσο όρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου