Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Διορίζονται μετά από 20 χρόνια 2.187 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ


Δικαιώθηκαν έστω και μετά από μια εικοσαετία 2.187 επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε το 1997, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν διοριστεί.

Και αυτό διότι οι 2.187 επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1997 κρίθηκαν τότε μη διοριστέοι γιατί ενώ είχαν συγκεντρώσει υψηλό αριθμό μορίων, δεν είχαν επιλέξει, με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού, την ανάλογη θέση ανά εκπαιδευτική κατηγορία με αποτέλεσμα να διοριστούν στη θέση τους άλλοι υποψήφιοι με χαμηλότερη βαθμολογία.

Οι επιτυχόντες (αλλά μη διοριστέοι) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που όριζε η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Το ΣτΕ με απόφαση της Ολομέλειάς του έκρινε αντισυνταγματικούς τους όρους της προκήρυξης, όπως τις ποσοστώσεις ανά εκπαιδευτική κατηγορία και το δικαίωμα της επιλογής μιας μόνο θέσης για τους υποψηφίους του διαγωνισμού. Ωστόσο παρά την απόφαση του ΣτΕ ο διορισμός τους παρέμενε σε εκκρεμότητα επί 19 χρόνια. Ηδη υπεγράφη για την πλήρωση αντίστοιχων οργανικών κενών θέσεων στο Δημόσιο και τις επόμενες ημέρες, πλέον με απόφαση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, οι 2.187 επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1997 θα κληθούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την τοποθέτησή τους σε πέντε υπουργεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου