Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Τι έχουν σπουδάσει οι ισχυρότεροι CEOs του πλανήτη


Μπορεί να μοιάζει δύσκολο για να το φανταστεί κανείς, αλλά… μια φορά και έναν καιρό, ακόμη και οι ισχυρότεροι CEOs του πλανήτη, εκείνοι που βαστούν σήμερα τα ηνία των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, ήταν… απλά φοιτητές! Από τους πιο έξυπνους ωστόσο στο είδος τους!

Κάποτε διάβαζαν και οι ίδιοι πολύ, έδιναν εξετάσεις, είχαν άγχος και αναζητούσαν τον δρόμο εκείνο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν στη ζωή τους για να… πετύχουν. Και πέτυχαν!

Τι σπούδασαν όμως οι ισχυρότεροι CEOs του πλανήτη; Τι εφόδια έλαβαν προτού καθίσουν στις «ηλεκτρικές καρέκλες» των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου;


Το CNBC παρουσιάζει έναν άκρως ενδιαφέροντα και πλήρη οδηγό των πανεπιστημίων στα οποία μαθήτευσαν κάποτε οι επικεφαλής των ισχυρότερων εταιρειών του πλανήτη.

Αναλυτικά:

- John Stumpf, Διευθύνων Σύμβουλος της Wells Fargo

Πολύ πριν αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ο Stumpf σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο St. Cloud State της Μινεσότα. Στη συνέχεια έκανε και διδακτορική διατριβή, στα χρηματοοικονομικά, στο ίδιο πανεπιστήμιο.

- Jeff Bezos, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon

Μόλις οκτώ χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Princeton, ο Bezos προχώρησε στην ίδρυση της Amazon.com, αλλάζοντας μια για πάντα την εικόνα του e-commerce. Όσο φοιτούσε στο Princeton, πήρε εξειδίκευση στην επιστήμη της πληροφορικής.

- Jeffrey R. Immelt, Διευθύνων Σύμβουλος της General Electric

Ξεκίνησε με bachelor στα εφαρμοσμένα μαθηματικά στο Κολλέγιο του Dartmouth για να συνεχίσει με διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

- Alex Gorsky, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson

Αποφασίζοντας ότι ο στρατός δεν του ταιριάζει, ο Alex Gorsky αφού πήρε το δίπλωμά του από τη στρατιωτική ακαδημία του West Point της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

- Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται ο Zuckerberg δεν διαθέτει πτυχίο από κανένα αμερικανικό πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε να σπουδάζει πληροφορική στο Harvard, από το οποίο όμως δεν αποφοίτησε ποτέ, αφού άφησε στη μέση τις σπουδές του για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο… Facebook!

- Warren Buffett, Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway

Πολύ πριν γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ήταν απλά ένας φοιτητής που τον προσέλκυε η οικονομική επιστήμη. Πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Nebraska για να συνεχίσει το διδακτορικό του στο Columbia.

- Τim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple

Όταν ακόμη δεν είχε γίνει γνωστός, σπούδαζε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Auburn. Αφού αποφοίτησε, αποφάσισε να κάνει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Duke.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου