Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Στις 14 Μαϊου το 1ο TEDx συνέδριο στη Χαλκίδα


Στις 14 Μαΐου, ημέρα Σάββατο διοργανώνεται το 1ο TEDx συνέδριο στη Χαλκίδα με σκοπό να διαδώσει νέες ιδέες, αλλά και να εμπνεύσει το κοινό που θα τo παρακολουθήσει.

«Διαδρομές/Paths», είναι το κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2016, εμπνευσμένο από τη ροή των νερών του Ευρίπου, αλλά και από τις διαδρομές της ίδιας της ζωής. Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1ου TEDxChalkida 10 ομιλητές με διαφορετικές πορείες ζωής θα μας μιλήσουν, για το πώς ξεπέρασαν τα εμπόδια και συνέχισαν τις διαδρομές τους μέχρι το τέλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 98 στη Χαλκίδα και θα διαρκέσει μια μέρα.

Ανάμεσα στους ομιλητές του 1ου TEDxChalkida συμπεριλαμβάνονται: η δρ. Ελπίδα Παυλίδου, γνωστική ψυχολόγος και λέκτορας του πανεπιστημίου του York, η οποία έχει αναπτύξει το I-L3.A.R.N., μία καινοτόμο εκπαιδευτική εφαρμογή, που δοκιμάζετε αυτό το διάστημα σε μαθητές με δυσκολίες στην ανάγνωση στην περιφέρεια της Σκωτίας., ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, ο οποίος τον Μάρτιο του 2014 επέζησε μετά από μια βίαιη επίθεση από ενόπλους στην Κριμαία, αλλά και ο επιχειρηματίας Francesco Benincasa, ο οποίος ύστερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε Ευρώπη και Αμερική, αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με επενδύσεις σε start-ups από όλο τον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου