Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τα μοναδικά προνόμια που έχουν οι εργαζόμενοι ορισμένων μεγάλων εταιρειών

Οι περισσότεροι από εμάς περνούμε τον περισσότερο χρόνο της μέρας μας στη δουλειά, συνεπώς είναι λογικό να θέλουμε να απολαύσουμε το χρόνο μας στο γραφείο όσο μπορούμε. Και τα προνόμια που μπορεί να μας προσφέρει η εταιρεία που εργαζόμαστε μπορούν να συνεισφέρουν αρκετά σε αυτό.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή μηχανή εύρεσης εργασίας Glassdoor, περισσότεροι από τους μισούς (57%) του συνόλου των εργαζομένων αναφέρουν ότι τα οφέλη που λαμβάνουν από μια επιχείρηση είναι αυτά που εξετάζουν όταν αναζητούν εργασία, ενώ το 80% των εργαζομένων υπογραμμίζουν ότι επιθυμούν προνόμια, όπως η ασφάλιση υγείας σε αντίθεση με μια αύξηση μισθού.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο απίστευτα προνόμια που προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζομένους:


NETFLIX

To Netflix προσφέρει ετήσια άδεια μητρότητας ή πατρότητας για τους νέους γονείς. Η εταιρεία ακόμη επιτρέπει στους εργαζόμενους -νέους γονείς- να επιστρέψουν στην εργασία τους με μερική ή πλήρη απασχόληση αλλά και να απουσιάσουν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζονται.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 3,7/5




SALESFORCE

Οι εργαζόμενοι της Salesforce λαμβάνουν έξι ημέρες άδειας για εθελοντικούς σκοπούς, καθώς και 1.000 δολάρια το χρόνο για να τα δωρίσουν σε όποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα επιθυμούν.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,5/5





SPOTIFY

To Spotify παρέχει έξι μήνες γονεϊκής άδειας με αποδοχές, αλλά και έναν επιπλέον μήνα ευέλικτης εργασίας για τους γονείς που επιστρέφουν στο γραφείο. Η εταιρεία επίσης καλύπτει το κόστος για την κατάψυξη ωαρίων, καθώς και τη βοήθεια γονιμότητας.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,2/5





AIRBNB

To Airbnb ορίσθηκε ως «η καλύτερη εταιρεία για εργασία» για το 2016, παρέχοντας στους εργαζόμενούς του έναν ετήσιο μισθό 2.000 δολαρίων προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι και να μείνουν σε ένα Airbnb σπίτι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμούν.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,6/5




PWC

H PwC παρέχει στους υπαλλήλους της 1,200 δολάρια το χρόνο προκειμένου να τα αφαιρέσουν από το χρέος των φοιτητικών τους δανείων.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,0/5




PINTEREST

To Pinterest παρέχει στους εργαζομένους του και νέους γονείς τρεις μήνες γονεϊκής άδειας με αποδοχές, αλλά και ένα μήνα του χρόνου με μειωμένο ωράριο, καθώς και δυο συνεδρίες συμβουλευτικής προκειμένου να εισέλθουν κανονικά στο χώρο εργασίας.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,7/5




TWITTER

Το Twitter είναι γνωστό για την παροχή προνομίων στους υπαλλήλους του, όπως τρία γεύματα την ημέρα μέχρι και on-site μαθήματα βελονισμού και αυτοσχεδιασμού.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,3/5




ACCENTURE

H Accenture καλύπτει το κόστος αλλαγής φύλου για τους υπαλλήλους της, ως μέρος της δέσμευσή της για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και την ποικιλομορφία.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4.0/5




WALT DISNEY COMPANY

H Walt Disney Company θέλει τους υπαλλήλους της να απολαμβάνουν την εργασία τους στο πιο «Ευτυχισμένο Μέρος του Κόσμου» και τους προσφέρει δωρεάν είσοδο στα θεματικά πάρκα της εταιρείας, καθώς και εκπτώσεις σε ξενοδοχεία και προϊόντα της Disney. 

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,0/5





FACEBOOK

Το Facebook παρέχει στους νέους γονείς μπόνους 4.000 δολαρίων.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,7/5





ADOBE

H Αdobe κλείνει τα γραφεία της για μια εβδομάδα το Δεκέμβριο και μια εβδομάδα μέσα στο καλοκαίρι.

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,6/5




GOOGLE

H Google παρέχει στο σύζυγο ή σύντροφο του αποθανόντος υπαλλήλου το 50% του μισθού του για τα επόμενα δέκα χρόνια. 

Συνολική βαθμολογία προνομίων: 4,6/5




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου