Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Οι καλύτερες πόλεις για να είσαι φοιτητής

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να σπουδάσει κανείς; Οι εμπειρογνώμονες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της QS κατήρτισαν τη λίστα με τις καταλληλότερες πόλεις για σπουδές σε όλον τον κόσμο. Τα κριτήρια αξιολόγησης των πόλεων ήταν το κατά πόσο οι τιμές και το κόστος ζωής είναι προσιτό για τους φοιτητές, τα ακαδημαϊκά πρότυπα, οι προοπτικές απασχόλησης, καθώς και η ζήτηση μεταξύ των φοιτητών.

Ελάτε να γνωρίσουμε τις δέκα καταλληλότερες πόλεις για τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο!



10. ΣΕΟΥΛ


Η πολύβουη μητρόπολη της Νότιας Κορέας δεν θυμίζει σε πολλούς φοιτητούπολη, όμως πέρα από υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο διαθέτει και εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης για τους απόφοιτους των πανεπιστημίων της.




9. ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Αποτελεί διαχρονικά έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για φοιτητές από όλον τον κόσμο. Η υψηλή ποιότητα ζωής, το εξαιρετικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, καθώς και οι προσιτές τιμές έφεραν το Βερολίνο στην ένατη θέση της λίστας.




8. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ


Η ποιότητα ζωής και οι εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης κατέταξαν το Χονγκ Κονγκ στην όγδοη θέση της φετινής κατάταξης. Ωστόσο, η έλλειψη οικονομικά προσιτών σπιτιών προς ενοικίαση αποθαρρύνει ορισμένο αριθμό φοιτητών





7. ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Όπως όλες οι καναδικές πόλεις ξεχωρίζουν για την ποιότητα ζωής που προσφέρουν στους πολίτες τους, έτσι και το Μόντρεαλ. Η πόλη φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές από όλον τον κόσμο παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών.





6. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Η Σιγκαπούρη καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα επιμέρους κριτήρια για την κατάταξη στη λίστα. Μία περαιτέρω βελτίωση στο επίπεδο των σπουδών στην πόλη, θα μπορούσε να φέρει τη Σιγκαπούρη ακόμη και στην πρώτη θέση στο μέλλον.





5. ΛΟΝΔΙΝΟ
Το Λονδίνο αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους δημοφιλέστερους φοιτητικούς προορισμούς. Παρέχει υψηλού επιπέδου σπουδές, πολύ καλή ποιότητα ζωής και πολλές επιλογές στέγασης των φοιτητών που καταφθάνουν στην βρετανική πρωτεύουσα από όλον τον κόσμο.





4. ΣΥΔΝΕΥ
Μπορεί η πρωτεύουσα της Αυστραλίας να μην καταγράφει σπουδαίες επιδόσεις ως προς το επίπεδο των πανεπιστημίων της ή τις προσιτές τιμές της, ωστόσο η υψηλή ποιότητας ζωής προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες φοιτητές από όλον τον κόσμο.





3. ΤΟΚΙΟ


Το Τόκιο αξιολογείται ως κορυφαία επιλογή από τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, χάρη στις εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης των μεταπτυχιακών φοιτητών.





2. ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ


Άλλη μία αυστραλιανή πόλη στην κορυφή της λίστας. Η Μελβούρνη θεωρείται εξαιρετικός προορισμός για να λάβει κανείς το πτυχίο του, ενώ παράλληλα διαθέτει υψηλή ποιότητα ζωής και πολύ καλές προοπτικές απασχόλησης.





1. ΠΑΡΙΣΙ

Η πόλη του φωτός δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Το Παρίσι αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για τους φοιτητές από όλον τον κόσμο, χάρη στο υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, την εξαιρετική ποιότητα ζωής και τις αρκετά καλές προοπτικές απασχόλησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου