Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τα 4 καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Ευρώπης (φωτο)



Μία από τις καλύτερες στιγμές σε ένα ταξίδι είναι όταν ο ταξιδιώτης περιφέρεται στους δρόμους της πόλης και βρίσκει αναπάντεχα μικρούς θησαυρούς.

Ένα παλιό βιβλιοπωλείο με πρώτες εκδόσεις, ένα vintage κατάστημα ρούχων με ρούχα Chanel από το 1950 ή Céline του 1970. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα καλά ζαχαροπλαστεία που είναι όλο και πιο δύσκολο για κάποιον να τα βρει. 

Το να βρεθεί μπροστά κανείς από ένα τέτοιο είναι πραγματικά μια γλυκιά απόλαυση. Επιχρυσωμένοι και περίτεχνοι εσωτερικοί χώροι , σοκολάτες, γλυκά και καραμέλες, που ειδικά και αν είναι χειροποίητα, μοιάζουν με μικρά κοσμήματα. 

Τέσσερα ζαχαροπλαστεία από όλο τον κόσμο, αξίζουν την επίσκεψη σας, αν ο δρόμος σας σας βγάλει στις πόλεις της Ευρώπης. 


Pasticceria Marchesi, Μιλάνο 


Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση άνοιξε για πρώτη φορά το 1824, αλλά επαναλειτούργησε σε νέα τοποθεσία φέτος το Σεπτέμβριο με ένα νέο πλάνο και έναν κομψό νέο ιδιοκτήτη, τον οίκο Prada. Ο ιταλικός οίκος μόδας απέκτησε το Pasticceria Marchesi πέρυσι, και ενώ οι νέες παστέλ αποχρώσεις στους εσωτερικούς χώρους και με σχέδια αντικατοπτρίζουν σίγουρα ένα πιο σύγχρονο στυλ, με πολλούς τρόπους, αυτό το ζαχαροπλαστείο μοιάζει βγαλμένο κατ’ ευθείαν από τις παλιές μέρες. Στη βιτρίνα υπάρχουν βάζα με πολύχρωμες καραμέλες, κέικ και χειροποίητα σοκολατάκια που έρχονται σε συσκευασία με το λογότυπο Prada. 




Cafe Conditorei Schober, Ζυρίχη 


Λειτουργεί από το 1800 και παραμένει πιστό στο αρχικό του νεο-μπαρόκ στιλ. Μια όμορφη παλιά ταμειακή μηχανή κρύβει μια σύγχρονη ψηφιακή έκδοση και πλαισιώνεται από μικρά κέικ και τα μπισκότα, καθώς και άψογα τυλιγμένες σοκολάτες και καραμέλες. Εδώ, μπορείτε επίσης να πιείτε ελβετική σοκολάτα ή να απολαύσετε μακαρόν και κρουασάν στο Salon Rouge σε κόκκινες βελούδινες καρέκλες από την εποχή του Λουδοβίκου του 14 ου και σκαμπό. Οι τοίχοι έχουν κόκκινη επένδυση και συνδυάζονται με το χρυσό. 




Confeitaria Nacional, Λισαβόνα 


Τοποθετημένο στο κέντρο της Λισαβόνας, το Confeitaria Nacional είναι ένα άλλο κόσμημα του 19ου στην Ευρώπη. Με καθρέφτη στην οροφή και μαρμάρινους τόνους, αυτό το καλά εξοπλισμένο ζαχαροπλαστείο εξακολουθεί να λειτουργεί από τα μέλη της οικογένειας των πρώτων ιδιοκτητών. Σερβίρουν παραδοσιακή πορτογαλική χριστουγεννιάτικη τούρτα, αλλά και τάρτες και γλασαρισμένα φρούτα. 




Patisserie Stohrer, Παρίσι 


Ο pastry chef Nicolas Stohrer άνοιξε το κατάστημά του το 1730. Σήμερα λέγεται ότι είναι το παλαιότερο στην πόλη του Παρισιού και εξακολουθεί να δημιουργεί πολλές από τις πρωτότυπες συνταγές του, συμπεριλαμβανομένων περίτεχνα διακοσμημένων σοκολατών, παγωτά, και εκλέρ. Οι τοίχοι του καταστήματος επίσης κοσμούνται με τοιχογραφίες από τον Paul Baudry, τον άνθρωπος που επιμελήθηκε το Παλέ Γκαρνιέ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου