Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν Σεμινάρια Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας από την Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει ανοικτά σεμινάρια με θέμα «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα», στα οποία συμμετέχουν ομιλητές με υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία, παρέχοντας πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών. Παράλληλα έμφαση δίνεται στη συμβολή της καινοτομίας στην κερδοφόρα επιχειρηματικότητα και διακεκριμένοι στον χώρο επαγγελματίες παρουσιάζουν τα καινοτόμα εγχειρήματά τους. Τέλος, εξέχουσα θέση στις προγραμματισμένες ομιλίες καταλαμβάνει και η νεανική επιχειρηματικότητα, όπου βραβευμένοι φοιτητές μας παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

Η υλοποίηση των σεμιναρίων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενέργειας 7 με τίτλο «Ανοικτά σεμινάρια Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 30/09/2015 έως 23/10/2015 στην αίθουσα «Συνεδρίων» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι θεματικές ενότητες οι οποίες θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν:
  • Την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην εποχή της κρίσης: που αναφέρεται στις ευκαιρίες και στρατηγικές ανάκαμψης σε περιόδους κρίσης, καθώς και στην καινοτομία ως παράγοντα διαμόρφωσης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος (διάρκεια 3 ώρες).
  • Τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων: που αναδεικνύει ορισμένα σημαντικά στάδια για την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας (διάρκεια 3 ώρες).
  • Παραδείγματα επιτυχημένων startup επιχειρήσεων: που παρουσιάζονται παραδείγματα επιχειρηματιών που μετέτρεψαν τις καινοτόμες ιδέες τους σε επιχειρήσεις (διάρκεια 3 ώρες).
  • Νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα: που αναδεικνύει την εξέλιξη της νεανικής καινοτομίας σε επιχειρηματικότητα, μέσω της παρουσίασης επιτυχημένων παραδειγμάτων (διάρκεια 3 ώρες).
  • Βραβεία καινοτομίας: που παρουσιάζονται οι ιδέες των ατόμων που τόλμησαν να καινοτομήσουν και να βραβευτούν (διάρκεια 3 ώρες).
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, ωστόσο, λόγω των περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έγκαιρα στην κα. Μαρία Τσιρογιάννη (e-mail: matsi@uom.edu.gr).

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Μαρία Τσιρογιάννη (email: matsi@uom.edu.gr, τηλ.: 2310-891.298) ή στην κα. Βασιλική Κύρου (e-mail: kirou@uom.gr, τηλ.: 2310-891.574), καθώς και στον σύνδεσμο http://dasta.uom.gr/Moke/default.aspx.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου