Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Επισκόπηση καλοκαιριού 2015: Μέση τιμή ανά διανυκτέρευση και διάρκεια διαμονής


Το καλοκαίρι φτάνει επισήμως προς το τέλος του, έστω τυπικά, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν την Ελλάδα ακόμη και κατά την εκπνοή της τουριστικής περιόδου. Ποια ήταν, όμως, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κατά τις φετινές διακοπές κάθε λαού και ποια η μέση διάρκεια διακοπών τους; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα βασισμένη στις διακοπές που έκανε κάθε λαός σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και σας παρουσιάζει τα στοιχεία αυτά.

Οι μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση και η μέση διάρκεια διαμονής ξένων και Ελλήνων τουριστών

Στα 183 ευρώ διαμορφώνεται η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση που πλήρωσαν για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές οι Αμερικάνοι, για να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα για περίπου τέσσερις ημέρες. Στα ίδια σχεδόν επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές που πλήρωσαν οι Σκανδιναβοί, με τους Νορβηγούς να διανυκτερεύουν με κόστος 173 ευρώ, προτιμώντας έξι περίπου ημέρες διακοπών. Λίγο πιο χαμηλή τιμή διαμορφώνεται για τους Σουηδούς, της τάξεως των 144 ευρώ, με μέση διάρκεια διανυκτερεύσεων τις πέντε ημέρες κατά προσέγγιση, ενώ για τους Φινλανδούς η τιμή είναι στα 132 ευρώ και η μέση διάρκεια διακοπών στις πέντε περίπου ημέρες. Μεταξύ αυτών, παρουσιάζονται και οι Άγγλοι, στην τρίτη θέση αυτής της κατάταξης, με κόστος διανυκτέρευσης στα 156 ευρώ. Οι Γερμανοί εμφανίζονται πιο χαμηλά, με το ποσό των 122 ευρώ. ΟιΈλληνες είναι αρκετά πιο χαμηλά, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 94 ευρώ. Στο τέλος της κατάταξης, εμφανίζονται οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 88 και 73 ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, οι Σέρβοι έχουν και τη μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής στην κατάταξη, αγγίζοντας σχεδόν τις 9 ημέρες.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι μέσες τιμές διανυκτέρευσης και η μέση διάρκεια διακοπών ανά λαό, για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές ανά τον κόσμο, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη τιμή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου