Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Έρχονται 13.000 προσλήψεις στην Υγεία μέσω ΕΣΠΑ


Συμμάχους στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αναζητεί ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκειμένου να στηρίξουν την πρόταση που έχει υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ στο σύστημα υγείας, καθώς και για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, των Γενικών Γραμματέων Δημοσίας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου και Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Αλέξη Χαρίτση, του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ κ. Γεώργιου Ιωαννίδη και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας, συζητήθηκε τόσο το θέμα των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ όσο και το ζήτημα του προβληματικού πλέον διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΕΚΑΒ τα τελευταία επτά χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας κ. Σταθάκης τόνισε ότι τόσο η πρόταση του Υπουργείου Υγείας προς την Κομισιόν όσο και το θέμα του διαγωνισμού των ασθενοφόρων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ με 13.000 προσλήψεις ανέργων-επαγγελματιών υγείας είναι μια πρόταση που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το υπουργείο Υγείας και η οποία σύμφωνα με τον υπουργό έτυχε θετικής ανταπόκρισης. Οι προσλήψεις αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσω εξειδικευμένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, θα είναι για 6 χρόνια και αφορούν 24μηνες συμβάσεις απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Την συνδρομή του υπουργείου Οικονομίας ζήτησε το υπουργείο Υγείας και σε ό,τι αφορά την προμήθεια 186 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προέβη στην κατοχύρωση των 90 οχημάτων, αλλά για τα υπόλοιπα 96 γίνεται επαναδιαπραγμάτευση τιμών.

Συνάντηση και με τους φαρμακοβιομήχανους

Οι δύο υπουργοί, κκ. Κουρουμπλής και Σταθάκης συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ).

Οι εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα προς την φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να υπάρξει επέκταση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων δεσμεύτηκε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει στις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων επενδυτικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα τριετίας των μεγάλων φαρμακευτικών ελληνικών εταιρειών.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της παραγωγής, συμπαραγωγής και συσκευασίας φαρμάκου στην χώρα μας τόσο από τις πολυεθνικές όσο και από τις ελληνικές φαρμακευτικές, προκειμένου να συμβάλλουν στην πραγματική ανάπτυξη του τόπου με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου