Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Συμφωνία συνεργασίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ΔΕΘ-Helexpo για την ενίσχυση της επιστημονικής και επιχειρηματικής δυναμικής της Β. Ελλάδας


Συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο -μεταξύ άλλων- την ενίσχυση της επιστημονικής και επιχειρηματικής δυναμικής της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδος γενικότερα, υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO AE, Τάσος Τζήκας και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), Αχιλλέας Ζαπράνης, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Κυριάκου Ποζρικίδη. Παράλληλα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη βελτίωση των προσόντων και δεξιοτήτων των φοιτητών και των νέων αποφοίτων του ΠΑΜΑΚ, μέσω απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στη ΔΕΘ-HELEXPO AE.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων περιλαμβάνει την προβολή δράσεων και δραστηριοτήτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή του ΠΑ.ΜΑK σε εκθέσεις ή εκδηλώσεις της ΔΕΘ-HELEXPO με δωρεάν παραχώρηση χώρων. Αντίστοιχα, στελέχη της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις του ΠΑ.ΜΑΚ. ως εισηγητές και συντονιστές επιστημονικών ή επιχειρηματικών ομάδων εργασίας.

Παράλληλα, προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα συναφή με τα αντικείμενα σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ. και τις δραστηριότητες της ΔΕΘ-HELEXPO, όπως η συνδιοργάνωση γεγονότων ή εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, οικονομικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και γενικότερου περιεχομένου ή σχετικού με τις δράσεις των δύο φορέων. Θα διερευνηθούν επίσης οι δυνατότητες ανάπτυξης προγράμματος "μέντορινγκ" φοιτητών και νέων αποφοίτων καθώς και πλαισίου εθελοντικής υποστήριξης δράσεων της ΔΕΘ-HELEXPO από φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ. Προβλέπεται επίσης η ανάληψη κοινών δράσεων στην κατάθεση προτάσεων σε κοινοτικά και εθνικά προγράμματα, καθώς και ο σχεδιασμός ενεργειών για την κοινή προβολή των απόψεων των δύο φορέων σε εθνικά, περιφερειακά και κοινοτικά θεσμικά όργανα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου