Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Οι δέκα κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο


Αυτές είναι οι δέκα μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ βάσει της λίστας Fortune 500.

Με έσοδα που ξεπερνούν τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, οι εταιρείες αυτές κατάφεραν να είναι σε υψηλότερες θέσεις, από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες που όλοι ξέρουμε – όπως το Facebook ( Νο 242 ) και την Priceline Group ( Νο 339 ).

Σίγουρα , στη λίστα Fortune 500 συναντά κανείς κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple, η Google , η Amazon και η Microsoft πολλές όμως θα σας εκπλήξουν!


1. APPLE

182 δισεκατομμύρια δολάρια σε τζίρο. 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη. Στο νούμερο 5 της λίστας Fortune 500. Είναι η Apple. Θέλετε να πούμε κι άλλα;




2. HEWLETT-PACKARD COMPANY

Ο τζίρος της εταιρείας, ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξήθηκε μόλις ελάχιστα πέρυσι, κι αυτός είναι ο λόγος που η διευθύνουσα σύμβουλός της ανακοίνωσε σχέδιο χωρισμού της HP σε δύο διαφορετικές εταιρείες: την HP Enterprise, που θα πουλά υποδομές, λογισμικό και υπηρεσίες σε εταιρείες, και την HP Inc. που θα πουλά εκτυπωτές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικό σε καταναλωτές. Η HP είναι αρκετά μεγάλη ώστε και οι δύο εταιρείες που θα προκύψουν να παραμείνουν στις κορυφαίες πενήντα της λίστας Fortune 500.






3. IBM

Είναι αλήθεια ότι η IBM έχει συναντήσει δυσκολίες, βλέποντας πέρυσι τον τζίρο της να μειώνεται κατά 5,6% και τα κέρδη της κατά 27%. Μιλώντας στο Fortune, η διευθύνουσα σύμβουλος Τζίνι Ρομέτι δήλωσε ότι το σχέδιο μετασχηματισμού της εταιρείας προβλέπει τη μετάβαση στο cloud, στα κινητά, και στον Watson.





4. AMAZON

Πέρυσι τέθηκε για πρώτη φορά υπό αμφισβήτηση η κεκτημένη ταχύτητα της εταιρείας, αφότου ανακοινώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές εδώ και χρόνια. Επιπλέον, το τηλέφωνο Fire υπήρξε μια τεράστια απογοήτευση, οι υπηρεσίες cloud της Amazon αντιμετώπισαν ανταγωνισμό από τη Microsoft, ενώ η εταιρεία ενεπλάκη και σε μια έντονη διαμάχη με τον εκδοτικό οίκο Hachette. Παρόλ’ αυτά, με τζίρο ύψους 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία ανέβηκε έξι θέσεις στην κατάταξη, στον νούμερο 29 της φετινής λίστας Fortune 500.





5. MICROSOFT

Βασικός παράγοντας τροφοδότησης της κερδοφορίας της επιχείρησης είναι ο κλάδος cloud με το Azure, σε μια περίοδο όπου τα έσοδα από άδειες λογισμικού μειώνονται. Με 87 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιο τζίρο, η εταιρεία ανέβηκε τρεις θέσεις στη λίστα, στο νούμερο 31.





6. GOOGLE

Στο νούμερο 40 συναντάμε τον γίγαντα της διαδικτυακής αναζήτησης, του οποίου ο τζίρος γιγαντώθηκε κατά 17,9% στα 71 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως και οι υπόλοιποι «παίκτες» του κλάδου του διαδικτύου, η Google κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη μετάβαση στο κινητό Ίντερνετ. Με ετήσια κερδοφορία 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία έχει αρκετό χώρο για ελιγμούς.





7. INTEL

Χάρη στην αύξηση κατά 6% του τζίρου της, στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία κατασκευής τσιπ ανέβηκε μια θέση, στο νούμερο 52 της κατάταξης. Η Intel έχει να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών, αλλά την ίδια στιγμή επενδύει σε τομείς ανάπτυξης όπως η πώληση μίκρο-τσιπ σε κέντρα δεδομένων και εταιρείες cloud. Παράλληλα, επενδύει και στην ανάπτυξη του «Διαδικτύου των Πραγμάτων», δηλαδή στις διασυνδεδεμένες συσκευές.





8. CISCO SYSTEMS

Η Cisco έπεσε πέντε θέσεις φέτος, στο νούμερο 60 της κατάταξης, χάνοντας 3% του τζίρου της. Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων λειτουργιών Τσακ Ρόμπινς επρόκειτο να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Τσάμπερς.





9. ORACLE

Νωρίτερα φέτος, η Oracle βρέθηκε στα εξώφυλλα των εφημερίδων όταν ανακοίνωσε ότι ο CEO Λάρι Έλλισον επρόκειτο να αποχωρήσει, με υποψήφιους αντικαταστάτες την Σάφρα Κατζ και τον Μαρκ Χερντ. Όπως έγραψε ο Άνταμ Λασίνσκι, «η Oracle άργησε πολύ να ασχοληθεί με το cloud, το οποίο είναι ένα εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο πώλησης λογισμικού που επιτρέπει στους εταιρικούς πλάτες να χρησιμοποιούν μοναχά ό,τι χρειάζονται από απομακρυσμένους υπολογιστές, αντί να διατηρούν πανάκριβο λογισμικό στις δικές τους εγκαταστάσεις». Στο νούμερο 82, η εταιρεία αύξησε τον τζίρο της κατά 2,9%, αγγίζοντας τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.





10. QUALCOMM

Η εταιρεία αντιμετωπίζει πιέσεις εδώ και ένα χρόνο για να χωρίσει το τμήμα τσιπ από το τμήμα αδειοδότησης πατεντών. Ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 6,5%, στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, με παράλληλη αύξηση κερδών κατά 16,3%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου