Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η Microsoft ο πιο ελκυστικός εργοδότης παγκοσμίως, η πληροφορική ο πιο ελκυστικός κλάδος εργασίας


Το 67,8% όσων συμμετείχαν στην έρευνα Global Randstad Award, δήλωσε ότι επιθυμεί να εργαστεί για τη Μicrosoft, ενώ ακολουθούν οι Sony και Samsung. Όσον αφορά τους κλάδους, η πληροφορική είναι ο πιο ελκυστικός τομέας αναζήτησης εργασίας.

Στη Microsoft απονεμήθηκε το βραβείο Global Randstad Award για το 2015, αναδεικνύοντας την εταιρία ως τον πιο ελκυστικό εργοδότη παγκοσμίως. Το 67,8% των ερωτηθέντων που συμμετείχε στην έρευνα Global Randstad Award, δήλωσε ότι επιθυμεί να εργαστεί για τη Μicrosoft, ενώ ακολουθούν οι εταιρίες Sony και Samsung.

Όσον αφορά τους κλάδους εργασίας, η πληροφορική είναι ο πιο ελκυστικός τομέας αναζήτησης εργασίας, τόσο για τους άνδρες (69%), όσο και για τις γυναίκες (70%).

O Jacques van den Broek, Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, ανέφερε σχετικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Microsoft, καθώς στα 15 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας Global Randstad Award, είναι η πρώτη φορά που ο νικητής κατατάσσεται πρώτος σε όλα τα επιμέρους κριτήρια αξιολόγησης τα οποία οι εργαζόμενοι λαμβάνουν υπ' όψιν τους για την επιλογή εργοδότη. Το γεγονός αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών για την ανεύρεση και διατήρηση ταλέντων, ιδίως στον τομέα της πληροφορικής».

Κατά την τελετή απονομής, ο Stijn Nauwelaerts, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Microsoft International, δήλωσε: «Στη Microsoft, φιλοδοξούμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο και οργανισμό στον πλανήτη να σημειώνει περισσότερες επιτυχίες. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποστολή, στην οποία θα σημειώσουμε πρόοδο μόνο αν οι εργαζόμενοί μας δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παίρνουμε την παραπάνω δέσμευσή μας -απέναντι τόσο στους εργαζομένους μας, όσο και στα εκατομμύρια των πελατών μας ανά τον κόσμο- πολύ σοβαρά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Microsoft αναγνωρίζεται ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες».

Κριτήρια αξιολόγησης
Σύμφωνα με το σύνολο των ερωτηθέντων, τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής εργοδότη παγκοσμίως είναι ο μισθός και οι παροχές προς τον εργαζόμενο, η μακροπρόθεσμη επαγγελματική ασφάλεια και το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, οι εργοδότες δεν αξιολογούνται με βάση αυτά τα κριτήρια. Τα 3 πιο σημαντικά προσόντα που αποδίδονται στους εργοδότες είναι η οικονομική ευρωστία, η ισχυρή διοίκηση και η σωστή εκπαίδευση.

Λόγοι αποχώρησης ή παραμονής στην εργασία
Η έρευνα Global Randstad Award αποκαλύπτει ότι ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, είναι οι περιορισμένες προοπτικές εξέλιξης στην καριέρα τους. Οι εργαζόμενοι που σκέφτονται να αποχωρήσουν μέσα σε διάστημα 12 μηνών, το κάνουν κατά κύριο λόγο επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από το παρεχόμενο πακέτο αποδοχών. Ως προς τους λόγους παραμονής σε μια θέση εργασίας, η απάντηση που δίνεται συχνότερα είναι η καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Σχετικά με την έρευνα Global Randstad Award
Το Global Randstad Award, που φέτος διεξάγεται για 15η φορά, είναι η δημοφιλέστερη ανεξάρτητη έρευνα η οποία αφορά στην επωνυμία/branding του εργοδότη, που εντοπίζει τους πιο ελκυστικούς εργοδότες ανάμεσα σε χιλιάδες εταιρίες σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας τις απόψεις 225.000 και πλέον ερωτηθέντων (ηλικίας 18-65) σε 23 χώρες.

H έρευνα Global Randstad Award παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τις αντιλήψεις και τα κίνητρα που οδηγούν στην επιλογή εργοδοτών από πιθανούς υποψήφιους. Αντιλήψεις όπως γιατί οι άνθρωποι προτιμούν μία συγκεκριμένη εταιρία ή έναν συγκεκριμένο κλάδο από κάποιον άλλο και κίνητρα όπως τι είναι αυτό που τους παρακινεί να μείνουν σε έναν συγκεκριμένο εργοδότη ή αντίστροφα να ψάχνουν για νέες εργασιακές προκλήσεις.

Ο νικητής κάθε χρόνο, αναδεικνύεται από μια λίστα με τις 50 καλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, βάσει των παρακάτω αντικειμενικών κριτηρίων:
• το μέγιστο αριθμό εργαζομένων
• τα εταιρικά κέρδη (εξαιρούνται εταιρίες του δημόσιου τομέα)
• τη δραστηριοποίηση της εταιρίας σε τουλάχιστον 25 χώρες
• την ύπαρξη ίδιας εταιρικής επωνυμίας σε όλες τις χώρες
• την απασχόληση τουλάχιστον του 30% των εργαζομένων, εκτός της χώρας ίδρυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου