Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Ποιες είναι οι πιο ακριβές χώρες του κόσμου;


Μακάρι τα ταξίδια να ήταν φθηνά και να μπορούσαμε να ταξιδεύουμε μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Δυστυχώς όμως, οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια προϋποθέτουν και ένα γερό πορτοφόλι, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε όλα τα έξοδα που θα προκύψουν.

Ειδικοί σε θέματα τουρισμού έκαναν μία έρευνα και εντόπισαν ποιες είναι οι πιο ακριβές χώρες για να πάει κανείς διακοπές. Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 141 συνολικά κράτη και από τις συγκρίσεις σε εισιτήρια από και προς ΗΠΑ, αλλά και Ευρώπη, αλλά και από τα καθημερινά αγαθά ή τη βενζίνη, προέκυψαν οι 20 πιο ακριβές χώρες του πλανήτη. Ας δούμε εν συνεχεία ποιες είναι αυτές.

Στην 20η θέση συναντάμε την Ιρλανδία. Παρότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές και το ίδιο ισχύει για τα ξενοδοχεία, το πρόβλημα είναι κυρίως η καθημερινότητα. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες κοστίζουν 10% ακριβότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη 19η θέση βρίσκονται οι Σεϊχέλες. Το νησί βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, μεταξύ Σομαλίας και Μαδαγασκάρης. Τα εισιτήρια δεν είναι και πολύ φθηνά, όμως ένα καλό ξενοδοχείο θα σας στοιχίσει πάνω από 350 δολάρια τη βραδιά. Το κόστος ζωής είναι 40% χαμηλότερο από αυτό των ΗΠΑ.

Στη 18η θέση βρίσκουμε τον Καναδά και στη 17η τη Μιανμάρ.

Στη 16η θέση με τις ακριβότερες χώρες συναντάμε τη Γερμανία. Αν θέλετε να πάτε διακοπές εκεί, να ξέρετε ότι οι τιμές των εισιτηρίων και των ξενοδοχείων είναι μέτριες, δηλαδή θα βρείτε δωμάτιο σε ξενοδοχεία Α κατηγορίας με λίγο περισσότερα από 120 δολάρια τη βραδιά, ενώ το κόστος αγαθών και υπηρεσιών είναι αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη 15η θέση βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ και στην 14η η Ισλανδία, ενώ στη 13η είναι τα Μπαρμπέιντος. Στα πανέμορφα νησιά θα βρείτε μέτριες τιμές εισιτηρίων και ακριβά δωμάτια που ξεπερνούν τα 330 δολάρια τη βραδιά, ενώ και η καθημερινότητα δεν είναι καθόλου φθηνή για εξωτικό προορισμό.

Στη 12η θέση είναι η Ολλανδία, στην 11η η Σενεγάλη και στη 10η η Αυστρία.

Στην 9η θέση με τις ακριβότερες χώρες του πλανήτη είναι η γειτονική μας Ιταλία, όπου οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές και ένα ξενοδοχείο θα στοιχίσει περί τα 170 δολάρια τη βραδιά.

Στην 8η θέση βρίσκουμε τη Σουηδία με πολύ φθηνά εισιτήρια, αλλά ακριβά ξενοδοχεία και υψηλές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες).

Στην 7η θέση είναι η Δανία, στην 6η το Ισραήλ και στην 5η η Νορβηγία. Για τις περιοχές αυτές τα εισιτήρια είναι φθηνά, όμως το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου θα σας στοιχίσει περίπου 150 δολάρια τη βραδιά. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες στις προαναφερθείσες χώρες είναι πραγματικά πολύ ακριβά. Είναι τουλάχιστον κατά 50% ακριβότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην 4η θέση βρίσκουμε την Αυστραλία. Οι πτήσεις για την τόσο μακρινή χώρα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων είναι σχετικά προσιτές.

Στην 3η θέση είναι η Γαλλία, με μέτριες τιμές στα εισιτήρια, αλλά για να μείνεις σε ένα καλό ξενοδοχείο πρέπει να πληρώσεις πάνω από 200 δολάρια τη βραδιά. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερες από τις ΗΠΑ.

Στη 2η θέση είναι η Βρετανία και αν θέλετε να πάτε, μην πάτε αεροπορικώς. Τα εισιτήρια είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο, ενώ τα ξενοδοχεία είναι σχετικά προσιτά. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερες από τις ΗΠΑ.

Τέλος, η ακριβότερη χώρα του πλανήτη είναι η Ελβετία. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνά, για όλα τα υπόλοιπα όμως θα σας έρθει «ο κούκος αηδόνι»… Η Ελλάδα τέλος δεν εντάσσεται στις ακριβότερες χώρες του κόσμου, και αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό εφόδιο για την τουριστική μας ανάπτυξη. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι και από εμάς λείπουν οι ακριβές περιοχές για διακοπές, καθώς στα κοσμοπολίτικα νησιά, όπως αυτό της Μυκόνου, η διαμονή είναι πανάκριβη, το ίδιο και οι υπηρεσίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου