Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Οι άγνωστες δραστηριότητες που φέρνουν κέρδη στις διασημότερες επιχειρήσεις


Γνωρίζατε ότι η Samsung έχει ναυπηγεία, η Toyota χτίζει κατοικίες και η Boeing φτιάχνει πλοία;

Η Siemens δεν φτιάχνει μόνο τηλέφωνα, η Dior δεν πουλάει μόνο τσάντες και η Sony δεν περιορίζεται στο Playstation. Δείτε πώς μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς με εξίσου θετικά αποτελέσματα.


SAMSUNG - ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Εμείς τη γνωρίζουμε κυρίως από τα κινητά της τηλέφωνα, αλλά η Samsung είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος στη Νότια Κορέα, με τον κύκλο εργασιών της να ισούται με το 17% του ΑΕΠ και η παραγωγή της να αντιπροσωπεύει το 20% των εξαγωγών της χώρας. Η Samsung Heavy Industries είναι ο 2ος στον κόσμο κατασκευαστής μεταφορικών και επιβατηγών πλοίων. Κατασκευάζει επίσης πλωτές εξέδρες, γερανούς και άλλα μηχανικά μέρη.
AMAZON - AMAZON WEB SERVICES

Ο μεγαλύτερος online retailer του κόσμου προσφέρει από το 2006 υπηρεσίες cloud για εταιρείες. Με πελάτες όπως οι Netflix (όλα τα data, οι ταινίες κ.λπ. περνούν από τους servers της Amazon), Dropbox, Vine, Airbnb, Vimeo, NYT κ.ά. προσφέρει χώρο σε servers και υπολογιστική ισχύ ώστε οι εταιρείες αυτές να μην χρειάζεται να διατηρούν servers στις εγκαταστάσεις τους. Με έσοδα $6 δισ. το χρόνο το AWS είναι πιο προσοδοφόρο από όσο οι τέσσερις ανταγωνιστές του μαζί.
FIAT CHRYSLER GROUP - ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Ο όμιλος της FIAT κατέχει τον εκδοτικό όμιλο Editrice που εκδίδει την εφημερίδα La Stampa και έχει μερίδιο στο RCS Media Group που εκδίδει τις εφημερίδες Corriere della Serra, Gazzetta dello Sport κ.ά.
TESLA MOTORS - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Η εταιρεία του Έλον Μασκ είναι, φυσικά, γνωστή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της όπως το Tesla Roadster και το Model S, είναι όμως και από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών στον κόσμο και κύριος προμηθευτής της Daimler, της Toyota και άλλων εταιρειών. Πρόσφατα παρουσίασε το Powerwall, μπαταρία για οικιακή χρήση.

TOYOTA - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Από το 1975 η Toyota Housing Corporation σχεδιάζει και κατασκευάζει πρότυπες κατοικίες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Κυρίως προκάτ και, φυσικά, αντισεισμικά.
CHRISTIAN DIOR – ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ

Ο όμιλος πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ είναι κύριος μέτοχος στον όμιλο LVMH, ο οποίος -μεταξύ πολλών άλλων- είναι ιδιοκτήτης της παγκοσμίου φήμης σαμπάνιας Moët & Chandon.
SIEMENS - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Στην Ελλάδα τη γνωρίζουμε για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της, τα συστήματα ασφαλείας του μετρό και άλλους λόγους. Όμως είναι και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιατρικού εξοπλισμού στον κόσμο.

SAMSUNG - ΠΑΡΚΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Εντελώς άγνωστο στην Ευρώπη, το Everland Resort είναι το παλαιότερο theme park στη Νότια Κορέα, είναι κάτι σαν τη Disneyland με roller coaster και παιχνίδια για όλους και ανήκει 100% στη Samsung.
BOEING – ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΑ

Είναι σχεδόν άγνωστο, αλλά η Boeing -ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές αεροσκαφών στον κόσμο- έχει φτιάξει και υδροπτέρυγα, αυτά που στην Ελλάδα αποκαλούμε «ιπτάμενα δελφίνια». Το πιο δημοφιλές της μοντέλο, το Boeing 929, εξακολουθεί να πλέει, κυρίως σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Ένα από αυτά χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.
SONY - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Την ξέρουμε ως κατασκευαστή του PlayStation, πολλοί κρατήσαμε τα κινητά της τηλέφωνα ως Sony-Ericsson και στη συνέχεια ως Xperia, και οι παλιοί ακόμα θυμόμαστε το θρυλικό walkman. Όμως είναι και κάτοχος των κινηματογραφικών στούντιο του Χόλιγουντ (τα οποία απέκτησε το 1989 εξαγοράζοντας την Columbia Pictures). Μεταξύ των επιτυχιών της είναι τα blockbuster Spider-Man, Men in Black, Underworld, Resident Evil κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου