Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πώς θα μετατρέψεις την ιδέα σου σε κερδοφόρα επιχείρηση



Το Twitter είναι ένα από τα δημοφιλέστερα social media του πλανήτη και μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις του Διαδικτύου. Τα «τιτιβίσματα», όμως, που σήμερα ακούγονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησαν ως μια καλή ιδέα στο μυαλό τεσσάρων ανθρώπων. Ο ένας απ' αυτούς ήταν ο Biz Stone, ο οποίος πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο για το πώς οι καλές ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν σε συγκλονιστικά επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Φυσικά, το «Things A Little Bird Told Me» δεν είναι γραμμένο με 140 χαρ;ακτήρες. Αντίθετα, περιέχει όλα όσα θα πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε εν δυνάμει επιχειρηματίας. Εμείς διαλέξαμε οκτώ βασικά «μαθήματα» από το masterclass του Biz Stone. Κι εσύ καλά θα κάνεις να κρατήσεις σημειώσεις...


Ιδέες, πολλές ιδέες
«Η σκληρή δουλειά είναι σημαντική αλλά είναι οι ιδέες που μας καθοδηγούν. Σαν προσωπικότητες, σαν επιχειρήσεις, σαν έθνη, σαν παγκόσμιες κοινότητες. Η δημιουργικότητα μέσα από τις ιδέες, είναι αυτή που μας κάνει μοναδικούς, μας δίνει έμπνευση και μας οδηγεί στην ολοκλήρωση».

Η ευκαιρία θέλει προετοιμασία
«Το λεξικό μου ορίζει την ''ευκαιρία'' ως ένα σύνολο περιστάσεων που καθιστούν εφικτή την πραγματοποίηση ενός σχεδίου. Οι περισσότεροι από μας είμαστε γαλουχημένοι να περιμένουμε την ευκαιρία να μας χτυπήσει την πόρτα. Αν, όμως, η ευκαιρία είναι όντως ένα σύνολο περιστάσεων, γιατί να μην τις διαμορφώσεις εσύ, αντί να κάθεσαι και να περιμένεις πότε θα ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες ή πότε θα πιάσει δουλειά η Μοίρα;».


Η αυτοπεποίθηση πρέπει να είναι έμφυτη
«Το να πιστεύεις στον εαυτό σου σημαίνει πως έχεις πίστη στις ιδέες σου, προτού καλά - καλά τις συλλάβεις».


Γίνε ονειροπόλος
«Το να εφεύρεις το όνειρο σου, είναι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για να το κάνεις πραγματικότητα. Όταν αντιληφθείς αυτή την απλή πραγματικότητα, ένας νέος κόσμος γεμάτος δυνατότητες ανοίγεται μπροστά σου».


Αναρωτήσου και αναλογίσου
«Αν βρεις την ιδέα και την κρατήσεις στο μυαλό σου, θ' αρχίσεις ασυναίσθητα να κάνεις πράγματα που θα σε φέρνουν πιο κοντά στον στόχο της υλοποίησής της».


Η δημιουργικότητα είναι ένας ανανεώσιμος πόρος
«Να προκαλείς τον εαυτό σου κάθε μέρα. Να είσαι όσο δημιουργικός θέλεις, όσο πιο συχνά μπορείς. Και να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεμείνεις από έμπνευση. Η εμπειρία και η περιέργεια μας οδηγεί στο να κάνουμε πράγματα απροσδόκητα. Και είναι τελικά αυτές οι «λοξλες» επιλογές που φέρνουν τελικά τα πιο θριαμβευτικά αποτελέσματα».


Οι περιορισμοί είναι χρήσιμοι
«Αποδέξου τους περιορισμούς, είτε αυτοί είναι οικονομικής φύσης είτε προκύπτουν από την αναγκαιότητα της δουλειάς, είτε από τον δικό σου ηθικό κώδικα. Αυτοί οι περιορισμοί είναι που σε προκαλούν, σε αφυπνίζουν και σε ωθούν να γίνεσαι όλο και πιο δημιουργικός».


Προετοιμάσου για την αποτυχία
«Για να πετύχεις θεαματικά, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και ν'αποτύχεις θεαματικά».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου