Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Τα 5 κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως


Τα 5 κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως που επιλέγουν οι δισεκατομμυριούχοι

Το περιοδικό lifestyle Elite Traveler φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ένα δημοσίευμα με τα καλύτερα εστιατόρια για το 2015 που επιλέγουν για να δειπνήσουν οι πλούσιοι.

1. Alinea: Σικάγο, Η.Π.Α.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, ανάμεσα στα 100 καλύτερα, για τέταρτη φορά φέτος. Διαθέτοντας «μοντέρνα κουζίνα», το εστιατόριο προσφέρει εκλεκτά γεύματα.

Ο σεφ του εστιατορίου Grant Achatz θεωρείται ιδιαίτερα καταξιωμένος, έχοντας λάβει αρκετά βραβεία, ενώ το εστιατόριο σταθερά κατατάσσεται μεταξύ των 50 κορυφαίων εστιατορίων στον κόσμο. Επίσης, έχει τρία αστέρια Michelin.

Όσον αφορά τις τιμές, υπολογίστε γύρω στα 250 ευρώ ανά άτομο.



2. El Celler de Can Roca: Χερόνα, Ισπανία

Αυτή η οικογενειακή επιχείρηση, διευθύνεται από τους αδελφούς Roca. Το μενού περιλαμβάνει κυρίως παραδοσιακά φαγητά της Καταλονίας.

Η Michelin έχει απονείμει στο εστιατόριο τρία αστέρια, βρίσκοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη λίστα κρασιών που διαθέτει και τις χρωματικές αντιθέσεις των φαγητών.

Η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 91 δολάρια έως και 205 δολάρια το άτομο.



3. Azurmendi: Larrabetzu, Ισπανία

Στο Azurmendi το οποίο έχει επίσης βραβευθεί με αστέρια της Michelin θα βρείτε τα πιο υγιεινά φαγητά αφού προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της από καλλιεργητές της περιοχής. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο είναι από γυαλί.

Σύμφωνα με την Michelin η κουζίνα του εστιατορίου διαθέτει την «ποιότητα αλλά και την τεχνική ικανότητα».

Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται από 145 δολάρια έως 173 δολάρια ανά άτομο.



4. Eleven Madison Park: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Το Εστιατόριο Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης στεγάζεται σε ένα κτίριο που προηγουμένως ήταν τράπεζα. Σερβίρει γαλλική κουζίνα και οι τιμές είναι σταθερές με το μενού να ανέρχεται στα 225 δολάρια ανά άτομο. Ο σεφ, Daniel Humm έχει λάβει τέσσερα αστέρια από τους The New York Times, και τρία αστέρια από την Michelin από το 2006, που άρχισε να εργάζεται στο εστιατόριο.



5. The Fat Duck: Bray, Ηνωμένο Βασίλειο

Το The Fat Duck είναι ένα βρετανικό εστιατόριο, το οποίο στεγάζεται σε μια pub που είναι σχεδόν 500 ετών. Το εστιατόριο είναι γνωστό για τα μοντέρνα πιάτα που προσφέρει, όπως κουάκερ σαλιγκαριών και παγωτό μπέικον.

Το εστιατόριο έχει βραβευθεί με τρία αστέρια Michelin λέγοντας πως είναι ένα «εξαιρετικά πρωτότυπο εστιατόριο με θεατρικά πιάτα που έχουν εξαιρετική γεύση».

Όσοι το επισκεφθούν θα πρέπει αν ξέρουν πως θα δώσουν περίπου 325 δολάρια το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου