Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

9/2, Μέγαρο Μουσικής: Διάλεξη του Καθηγητή του LSE Michael CoxΤο Megaron Plus και το London School of Economics and Political Science, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, υποδέχεται τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 19:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα
Δημήτρης Μητρόπουλος
) τον Καθηγητή Michael Cox, Ομότιμο Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του London School of Economics and Political Science. Ο Michael Cox  θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Αλλαγή δυνάμεων; Πτώση της Δύσης; Μύθοι, γεγονότα και οικονομολόγοι».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ως σχολιαστής ο Γεώργιος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης, Bruges, Βέλγιο.

Συντονίζει ο Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διευθυντής Ελληνικού Παρατηρητηρίου.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου «Νέες σκέψεις για έναν κόσμο που αλλάζει» που διοργανώνει το Μegaron Plus και το London School of Economics and Political Science σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science και το LSE Hellenic Observatory.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.Στη διάλεξή του ο Καθηγητής Μάικλ Κοξ…

… θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε φλέγοντα πολιτικά ερωτήματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Στο σημείωμά του για το περιεχόμενο της ομιλίας του ο Μάικλ Κοξ αναφέρει: «Όταν περάσαμε στην καινούργια χιλιετία, ελάχιστοι στον δυτικό κόσμο ανησυχούσαν για το μέλλον της Δύσης. Μόλις μια δεκαετία αργότερα, οι περισσότεροι συγγραφείς –και μαζί τους η πλειονότητα των πολιτικών στελεχών– θεωρούν αυτονόητο ότι οι καλές μέρες αποτελούν πλέον παρελθόν. Πώς και γιατί έγινε αυτή η μεταστροφή; Συνέβη πράγματι; Και ποιο ρόλο έπαιξαν οι οικονομολόγοι –εκείνοι που απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση του 2008– στη διαμόρφωση αυτής της νέας κοινής αντίληψης για την ισορροπία δυνάμεων κατά τον 21ο αιώνα;».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου