Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΕΑΣΕ: Τα προσόντα ενός καλού μάνατζερ


Ο αποτελεσματικός ηγέτης πρέπει να δίνει όραμα και σκοπό και να έχει αυτογνωσία και αυτοέλεγχο. Οι ικανότητες, η εμπειρία και ο χαρακτήρας είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία μάνατζερ για μια επιτυχημένη πορεία προς την κορυφή.

Στην πλειονότητά τους οι CEOs ένιωθαν πάντα σίγουροι για την ικανότητά τους να προχωρήσουν ψηλά, παρακάμπτοντας τα όποια εμπόδια, ενώ αναγκάστηκαν να κάνουν αρκετές θυσίες κυρίως σε ό,τι αφορά στον χρόνο για τον εαυτό τους και τα αγαπημένα πρόσωπα. Αυτά ήταν ορισμένα από τα συμπεράσματα της ειδικής εκδήλωσης «Ο δρόμος προς την κορυφή» που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της για την ενίσχυση της παρουσίας και συμμετοχής των γυναικών ανωτάτων στελεχών στην ΕΑΣΕ και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με έρευνα της FOCUS BARI που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση οι ικανότητες (78%), η εργασιακή εμπειρία (70%) και ο χαρακτήρας (57%) είναι τα τρία πιο σημαντικά εφόδια των CEOs στον δρόμο προς την κορυφή. Μάλιστα για τις γυναίκες η εργασιακή εμπειρία είναι πρώτη σε κατάταξη, ενώ σημαντική θεωρούν επίσης την τύχη / συγκυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου