Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ο ελληνικός φούρνος που επί 67 χρόνια «ζυμώνει» με επιτυχία την παράδοση

Ο ελληνικός φούρνος που επί 67 χρόνια «ζυμώνει» με επιτυχία την παράδοση


Ξεκινώντας τη δραστηριότητά της το 1948, ανοίγοντας τον πρώτο φούρνο στην Κηφισιά, καταφέρνει σήμερα να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων άρτου και ζαχαροπλαστικής. Δίνοντας έμφαση στην πρωτοπορία και ανακαλύπτοντας πρώτη τα μυστικά της πρόσμειξης αγνών υλικών και γεύσεων, η Βενέτης οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο της αρτοποιίας, επεκτείνοντας την παρουσία της σε αγορές του εξωτερικού, με την προσεχή λειτουργία νέων καταστημάτων σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Σε αγορές του εξωτερικού σχεδιάζει τα επόμενα βήματα ανάπτυξης η ελληνική οικογενειακή επιχείρηση Βενέτης, προγραμματίζοντας τη λειτουργία των επόμενων καταστημάτων σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. «Στα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας για φέτος, προβλέπεται η ενδυνάμωση της παρουσίας στο εξωτερικό, εξετάζοντας παράλληλα τη μεταφορά μέρους της παραγωγικής της διαδικασίας σε νέα μονάδα στη Βοιωτία, με νέες γραμμές παραγωγής», όπως εξηγεί στην «ΗτΣ» ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «Καθ' όλη την περίοδο κρίσης, η εταιρεία δημιουργεί διαρκώς νέες θέσεις εργασίας, δεν προχώρησε σε μείωση του προσωπικού της, ενώ η μητρική εταιρεία Βενέτης ΑΒΕΕΤ συνεχίζει να τηρεί τη μηδενική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της».
Ο ελληνικός φούρνος που επί 67 χρόνια «ζυμώνει» με επιτυχία την παράδοση
Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία Βενέτης γνωρίζει ραγδαία ανοδική πορεία, επενδύοντας στην καινοτομία και στην ανάπτυξη νέων concept καταστημάτων. Το κατάστημα Βενέτης Food Hall, το νέο concept που λάνσαρε η εταιρεία το 2010, έχουν καθιερωθεί ως πολυχώροι γεύσεων με ολοκληρωμένες προτάσεις για όλη τη ημέρα. Η εταιρεία Βενέτης, πρώτη στην αγορά, αντιλήφθηκε ότι οι σημερινές ανάγκες του καταναλωτή στον χώρο της εστίασης έχουν αλλάξει, καθώς δεν εστιάζει μόνο στο ψωμί, δεν έχει γεύματα και εργάζεται ως αργά.
Τα Βενέτη Food Hall λειτουργούν ως αρτοποιεία και καφέ καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και ως εστιατόρια μετά τις 12 το μεσημέρι. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε τους πρώτους χώρους με ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, για κάθε ανάγκη του καταναλωτή: Πλήρες πρωινό, πλούσιες ποικιλίες καφέ, ροφήματα, επώνυμο γλυκό και για πρώτη φορά πεντανόστιμο, υγιεινό, σπιτικό φαγητό από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Μετά τη δυναμική ανάπτυξη των Βενέτης Food Hall, η εταιρεία λάνσαρε ένα νέο concept premium καταστημάτων, τα Βενέτη 1948, με δύο καταστήματα στην Κηφισιά και ένα κατάστημα - στολίδι, στο Νέον, στην πλατεία Ομονοίας. To νέο concept Βενέτη 1948 διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά των Βενέτη Food Hall, ενώ επιπροσθέτως έχει ως κύρια χαρακτηριστικά το ψήσιμο αρτοσκευασμάτων σε ανοικτούς ξυλόφουρνους και την πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων αρτοποιίας. Το καλοκαίρι ένα ακόμη premium κατάστημα Βενέτη 1948, έκτασης 600 τ.μ. άνοιξε τις πόρτες του στο νησί της Μυκόνου, ενώ ένα νέο κατάστημα Βενέτη 1948 αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του στη λεωφόρο Κηφισίας.
Ο ελληνικός φούρνος που επί 67 χρόνια «ζυμώνει» με επιτυχία την παράδοση
Η «ναυαρχίδα»
Το Βενέτη 1948 στο Νέον στην Ομόνοια είναι το μεγαλύτερο αρτοποιείο στην Ευρώπη. Η επιλογή του νεοκλασικού κτιρίου του ΝΕΟΝ υπήρξε για την εταιρεία στρατηγική απόφαση. Στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξής της με καταστήματα στο κέντρο, αναζητούσε ένα στρατηγικό σημείο με προδιαγραφές που θα της επέτρεπαν να δημιουργήσει στην καρδιά της Αθήνας τη «ναυαρχίδα» της. Εκτός από το Νέον η εταιρεία σχεδιάζει τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων στην πλατεία Ομονοίας, στα εμβληματικά κτίρια του Τσίλερ, Μπάγκειον και Μέγας Αλέξανδρος.

Εκτεταμένο δίκτυο
Με καινοτόμες ιδέες, αξιοπιστία των προϊόντων και νέα concept καταστημάτων, η Βενέτης κατάφερε τα τελευταία χρόνια να μηδενίσει τον τραπεζικό της δανεισμό, σημειώνοντας εντυπωσιακά οικονομικά μεγέθη. Κι όλα αυτά, ενώ ήδη έχει μειώσει από το 2013 τις τιμές σε 200 προϊόντα της ως και 18%, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια.Σήμερα, η Βενέτης έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο 80 καταστημάτων, που φέρουν την επωνυμία Βενέτης. Από τα 80 καταστήματα τα 40 είναι Βενέτη Food Hall, τα 5 Βενέτη 1948 και τα υπόλοιπα οι κλασικοί φούρνοι Βενέτη. Ενώ, σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας προβλέπεται στα επόμενα δύο χρόνια, να λειτουργούν 20 νέα σημεία, φτάνοντας τελικά στα 100 μέχρι το 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι προσδοκίες για την αγορά το 2015 είναι δυσμενείς. Ο Φορολογικός Νόμος που ψηφίστηκε στις αρχές του 2014 δημιουργεί συνθήκες που καθιστούν απαγορευτική κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη επένδυση στην ελληνική αγορά. Η Βενέτης, με τα πετυχημένα concept Βενέτη Food Hall και Βενέτη 1948, άνοιξε από το 2010 δεκάδες νέα καταστήματα, δίνοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας και κινώντας την οικονομία, ακόμη και σε δύσκολες περιοχές όπως η πλατεία Ομονοίας.
Success story
  • Το 1948 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η εταιρεία Βενέτης, ανοίγοντας στην Kηφισιά τον πρώτο φούρνο.
  • Το νέο concept καταστημάτων Βενέτη Food Hall, που λάνσαρε η εταιρεία το 2010, έχει καθιερωθεί ως πολυχώρος γεύσεων με ολοκληρωμένες προτάσεις για όλη τη ημέρα.
  • Το 2015, στόχος της εταιρείας είναι να εστιάσει στην ανάπτυξή της στο εξωτερικό, με τη λειτουργία καταστημάτων σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
  • Στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το 2015, είναι η μεταφορά μέρους της παραγωγικής της διαδικασίας σε νέα μονάδα στη Βοιωτία.
  • Το πλάνο της εταιρείας προέβλεπε τη λειτουργία 20 νέων σημείων, φτάνοντας έτσι στα 100 καταστήματα έως το 2016.





Κοσμάς Ζακυνθινός





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου