Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Το πρώτο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για τη διαστημική τεχνολογία από το Παν/μιο Πελοποννήσου


Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει το πρώτο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα στη Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων.

Επιστημονικός συντονιστής του Προγράμματος είναι ο Καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος (Department of Aerospace Engineering, San Jose State University, USA and NASA) και διευθυντής ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος (Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) ενώ όλοι οι διδάσκοντες είναι υψηλών προδιαγραφών και αναγνωρισμένοι στα επιστημονικά πεδία της ειδικότητας τους. Το Von Karman Institute for Fluid Dynamics (Βέλγιο) ένα από τα κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα της Ευρώπης στο τομέα της αεροδιαστημικής συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε θέματα τεχνολογιών διαστήματος στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων έχει σαν στόχο να εκπαιδεύσει φοιτητές στο αντικείμενο της Σχεδίασης διαστημικών Συστημάτων για μελλοντικές ηγετικές θέσεις. Η βιομηχανία του διαστήματος αναπτύσσεται ραγδαία και εκτιμάται ότι στο μέλλον θα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο φθάνοντας μεγέθη της τάξης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους φοιτητές εξειδικευμένη γνώση στο αντικείμενο της Σχεδίασης Διαστημικών Συστημάτων τόσο θεωρητική όσο και πρακτική. Το Πρόγραμμα είναι οργανωμένο ώστε να προωθεί τη γνώση και την έρευνα σε σχετικά θέματα.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα αγγλικά ενώ τα μαθήματα του Προγράμματος θα γίνονται στην Αθήνα. Ωστόσο όλα τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμα και online μέσω διαδικτύου. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι τέσσερα εξάμηνα και οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν τρία εξάμηνα μαθημάτων ενώ το τέταρτο εξάμηνο θα είναι αφιερωμένο στην πτυχιακή εργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου