Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Σεμινάριο με θέμα «Θεία Λατρεία-Ενορία-Κοινωνία»


Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί από 9 Φεβρουαρίου έως 1 Απριλίου 2015 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: «Θεία Λατρεία-Ενορία-Κοινωνία».

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση και ο προβληματισμός των κληρικών, των υποψηφίων κληρικών και των λαϊκών στελεχών που υπηρετούν στις ενορίες των Ιερών Μητροπόλεων σε θέματα που σχετίζονται με τα εξής:

α) τη θεωρία και το τυπικό της θείας λατρείας, τη βιβλική και πατερική θεώρηση της λατρείας, την ομιλητική διάσταση της υμνογραφίας και τον γλωσσικό της κώδικα, τη μετάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου με τη χρήση ποικίλων αγωγών επικοινωνίας.
β) την ποικιλία των ποιμαντικών ζητημάτων (αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, των μεταναστών, της κατάθλιψης, των αυτοκτονιών, της ευθανασίας κ.ο.κ.) που οφείλονται στη μορφή της σύγχρονης κοινωνίας και την προσαρμογή της κατήχησης της Εκκλησίας σε σχέση με αποδέκτες που δεν ανήκουν σε μία αυτονόητη χριστιανική κοινωνία
γ) την εξοικείωση με τα πορίσματα της σύγχρονης θεολογικής και διεπιστημονικής έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με το ποιμαντικό τους έργο.

Μετά το πέρας της φοίτησης, θα χορηγηθούν:
(α) Βεβαίωση συμμετοχής
(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 8 -30 Ιανουαρίου και μόνον ηλεκτρονικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου