Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μπόνους για τον τουρισμό στην Εύβοια

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις επενδυτικές προτάσεις τους μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2015 στην «Αναπτυξιακή Εύβοιας» και τα ποσοστά επιδότησης κυμαίνονται από 35% μέχρι 40%, ανάλογα με τη δράση

Χρηματοδοτήσεις 2,94 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη της περιοχής και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Εμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι η δημιουργία μικρών καταλυμάτων, χώρων γευσιγνωσίας αλλά και αθλοπαιδιών, δίνει το leader Εύβοιας, που χρηματοδοτεί με 2,94 εκατομμύρια ευρώ επενδυτικά σχέδια που θα αναδείξουν την περιοχή και παράλληλα θα τονώσουν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις επενδυτικές προτάσεις τους μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2015 στην «Αναπτυξιακή Εύβοιας» και τα ποσοστά επιδότησης κυμαίνονται από 35% μέχρι 40%, ανάλογα με τη δράση.

Βασικοί στόχοι του τοπικού προγράμματος είναι η ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής ως ένας χώρος με σημαντικούς πολιτιστικούς και λοιπούς πόρους προς αξιοποίηση και ανάδειξη, καθώς και η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Μεταξύ των άλλων προβλέπονται δράσεις για την προστασία και η ανάδειξη στοιχείων του τοπικού πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος, η προσέλκυση επισκεπτών, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων και η δημιουργία ευκαιριών για συμπληρωματική απασχόληση του τοπικού πληθυσμού.

Οι προτάσεις που θα υποβάλουν οι υποψήφιοι δικαιούχοι αφορούν σειρά δράσεων των Μέτρων 411 «Ανταγωνιστικότητα» και 413 «Ποιότητα ζωής / Διαφοροποίηση».

Και ειδικότερα την:

• Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων.

• Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες.

• Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων.

• Ανακαίνιση - ανάπτυξη χωριών.


Και ακόμα επιδοτούνται επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε:

• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμούς επισκέψιμων αγροκτημάτων.

• Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμούς επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση,

• Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμούς βιοτεχνικών μονάδων,

• Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμούς επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών,

• Βελτίωση επιχειρήσεων για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης,

• Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων,

• Ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου,

• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμούς μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.

• Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμούς χώρων εστίασης και αναψυχής,

• Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμούς επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου και συγκεκριμένα για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας.

• Εργα υποδομής μικρής κλίμακας.

Περιοχές εφαρμογής των μέτρων, υπομέτρων και δράσεων, στα οποία αναφέρεται η πρόσκληση αποτελούν οι ακόλουθες Δημοτικές-Τοπικές Κοινότητες: Δροσιάς, Λουκισίων, Βαθέος, Καλοχωρίου-Παντειχίου, Φάρου, Αγίου Νικολάου, Αφρατίου, Φύλλων, Μύτικα του Δήμου Χαλκιδέων της Ευβοίας.

Και ακόμα συμμετέχουν στο τοπικό πρόγραμμα leader και οι εκτός Σχεδίου Περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας του ομώνυμου δήμου της Ευβοίας. Συμμετέχουν και οι πυρόπληκτες περιοχές (ΚΥΑ Φ11/321/ 23873/ 1513/2007), που είναι το δημοτικό διαμέρισμα Καλοχωρίου-Παντειχίου του Δήμου Αυλίδας και η περιοχή Γέροντας (εκτός σχεδίου) της Ερέτριας.

Πού θα απευθυνθώ

Στα γραφεία της ΟΤΔ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ διεύθυνση: Λεωφ. Χαϊνά 93, 1ος όροφος, Χαλκίδα, τηλ. 2221026626, 2221089706 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 - 14:00).

Στην ιστοσελίδα της Ο.Τ.Δ: www.anevia.gr www.evialeaderpaa.gr και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας: www.naevias.gr



Εφη Καραγεώργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου