Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

5 από τις καλύτερες επιχειρήσεις για να εργαστείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Αγγλία, Πύργος γέφυρα, Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλη Βρετανία, Τάμεση, νύχτα πόλη, βάρκα, ποτάμι διανυσματικό

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να ζήσουν εκτός Ελλάδος στις μέρες μας. Και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις χώρες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις, όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης αλλά και των πολύ καλών βρετανικών Πανεπιστημίων. Αν, λοιπόν, είστε από εκείνους που μπορούν να επιλέξουν, όχι μόνο τη χώρα στην οποία θα εργαστούν και τη δουλειά που θα κάνουν, αλλά και την εταιρεία στην οποία θα απευθυνθούν, ιδού ένας χρήσιμος οδηγός. Περιλαμβάνει διαφόρων τύπων επιχειρήσεις και, κυρίως, επιχειρήσεις στις οποίες αποδεδειγμένα χαίρεσαι να εργάζεσαι. Επιχειρήσεις όπου θα έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να παίρνετε ένα μισθό αλλά να απολαμβάνετε τη δουλειά σας και να επιβραβεύεστε. Και ως εκ τούτου, να είστε πιο παραγωγικοί και να έχετε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.
1. UKRD Group - Media

Η UKRD Group είναι ένας multi media οργανισμός με 15 ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, διάφορες ιστοσελίδες, εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, κ.ά. Τα τελευταία 10 χρόνια κατατάσσεται στις πέντε πρώτες εταιρείες για το εργασιακό της περιβάλλον. Ενώ από το 2011 μέχρι και το 2014 καταλαμβάνει σταθερά την πρώτη θέση στη σχετική λίστα των Sunday Times.

Η λίστα αυτή καταρτίζεται από τις απόψεις των εργαζομένων και τις πολιτικές των εργοδοτών. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί εδώ και 11 χρόνια έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το βρετανικό εργασιακό χώρο, ώστε να προσδιορίζει τις βέλτιστες πρακτικές, που ορίζονται από την απόδοση σε οκτώ βασικούς δείκτες εμπλοκής στο χώρο εργασίας, καλύπτοντας τις απόψεις του προσωπικού για την ηγεσία τους, των μάνατζερ, των άμεσων συνεργατών, αλλά και τους μισθούς και τα οφέλη, την ευημερία, την προθυμία της εταιρείας για παροχές, την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων και τη συνολική αίσθηση ασφάλειας με τους εργοδότες.

Με 283 εργαζόμενους η UKRD Group χαρακτηρίζεται από ζωντάνια στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα εργασίας. Η UKRD είναι μια εταιρεία με ηθική αποστολή: Να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων συνεργαζόμενη με μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για εργασία με ανθρώπους σε μειονεκτική θέση.

Πρόσφατα, μάλιστα, γιόρτασε την αποφοίτηση των πρώτων τριών αποφοίτων της από το πρόγραμμα «Future Leaders» που αναπτύσσεται και στη χώρα μας, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη μελλοντικών ηγετών στους χώρους εργασίας.


2. AO.Com –Λιανικές Πωλήσεις

Ο John Roberts, Διευθύνων Σύμβουλος της Appliances Online, ίδρυσε την εταιρεία το 2001 για να κερδίσει το στοίχημα μιας λίρας που έβαλε με ένα φίλο του ένα χρόνο πριν σε κάποια πάμπ (ο οποίος τον προκάλεσε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει λευκές συσκευές online).

Η εταιρία Appliances Online είναι σήμερα ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής συσκευών κουζίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας τα προϊόντα της σε 4,5 εκατομμύρια πελάτες, καθώς και σε επιχειρήσεις λιανικής όπως οι Boots, B&Q και House of Fraser. Η εταιρεία παραδίδει τα βράδια για τους ανθρώπους που εργάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα στην ημέρα για τους ανθρώπους που εργάζονται τα βράδια, αυθημερόν όταν χρειάζεται, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Με έδρα το Lancashire, διοικείται ρεαλιστικά ενώ οι εργαζόμενοι της έχουν πρόσβαση σε ένα οικονομικό γυμναστήριο, και έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν δύο επιπλέον ημέρες άδεια τον χρόνο, για να ασχοληθούν με φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Το 2011 κατέλαβε την 63η θέση στη λίστα των Sunday Times με τις 100 καλύτερες μεσαίες επιχειρήσεις για να εργαστεί κάποιος. Το 2012 σκαρφάλωσε στην 5η θέση και το 2013 ανέβηκε στην 4η θέση την οποία διατήρησε και το 2014.


3. WL Gore & Associates - Creative Technologies

Η W. L. Gore & Associates είναι μια εταιρεία που έχει 57 χρόνια ιστορίας και διακρίνεται για το εργασιακό της περιβάλλον διεθνώς και μάλιστα τα τρία τελευταία χρόνια κατατάσσεται μεταξύ των 25 πρώτων παγκοσμίως από το Great Place to Work Institute. Έχει ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 3 δισ. δολάρια και περισσότερους από 10000 εργαζόμενους. Παράγει προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα με έμφαση στην καινοτομία, από ιατρικές συσκευές για τη θεραπεία του ανευρύσματος μέχρι τα εξελιγμένα υφάσματα Gore-Tex. Συγκεκριμένα αναπτύσσει ηλεκτρονικά προϊόντα, υφάσματα, ιατρικές συσκευές, πολυμερή κ.ά. βιομηχανικά προϊόντα.

Στη Σκωτία, όπου βρίσκεται η έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολεί 400 άτομα σε διάφορες θέσεις εργασίας και αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σεβαστές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχουν τίτλοι θέσεων εργασίας και ο μισθός κάθε εργαζόμενου αποφασίζεται κατά περίπτωση. Η W. L. Gore & Associates είναι ένας οργανισμός επίπεδου πλέγματος με ομαδική κουλτούρα και σεβασμό στη διαφορετικότητα.\


4. MEC UK – Media

Το MECείναι ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων διεθνώς με περισσότερους από 5000 εργαζόμενους σε 84 χώρες.

Με έδρα το Λονδίνο, το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων είναι γνωστό για τον άψογο επαγγελματισμό του, ενώ στους πελάτες του περιλαμβάνονται η Lloyds Bank, η Morrison’s και το Υπουργείο Υγείας. Ως εργοδότης χαρακτηρίζεται από γενναιοδωρία αφού είναι γνωστό ότι παρέχει τακτικά δωρεάν iPads στους εργαζόμενους καθώς και διακοπές πολυτελείας με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Το MEC UK πιστοποιήθηκε το 2014 για 5η συνεχή χρονιά με τη χρυσή διάκριση της IPA CPD για Continuous Professional Development στο προσωπικό του, ενώ το 2013 ανακηρύχθηκε Πρακτορείο της δεκαετίας και για δεύτερη φορά πρώτο Media Agency στη λίστα των Sunday Times.


5. HOLIDAY Extras - Ταξιδιωτικοί Πράκτορες

Η εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ταξιδίων του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνεται στη λίστα των Sunday Times με τις 100 καλύτερες εταιρείες για εργασία, για όγδοη φορά, επιτυγχάνοντας διάκριση τριών αστέρων. Η Holiday Extras έφτασε το 2014 στο νούμερο 10 ενώ το 2013 βρισκόταν στο 19 στην κατηγορία μεσαίων εταιρειών. Η Holiday Extras είναι η μόνη εταιρεία που εδρεύει στο Κεντ και περιλαμβάνεται στη λίστα αυτή.

Από τους οκτώ παράγοντες που είναι βασικοί για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος, η Holiday Extras κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα για υψηλά κίνητρα στους ανθρώπους της ώστε να αγαπούν τη δουλειά τους - με ένα 86% θετική βαθμολογία, ενώ και η ευημερία της ομάδας βαθμολογήθηκε επίσης υψηλά, με 84%. Οι εργαζόμενοι σε αυτήν την εταιρεία κάνουν λόγο για μια επιχείρηση με ατμόσφαιρα ενθάρρυνσης και φιλικότητας, η οποία συνήθως προωθεί κυρίως στελέχη εκ των έσω. Οι εργαζόμενοι σε ταξιδιωτικά πρακτορεία γενικά δεν κερδίζουν πολλά χρήματα, αλλά η Holiday Extras αμείβει και φροντίζει το προσωπικό της καλά.Πάνος Τσαγκαράκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου