Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι καλύτεροι CEOs του 2014

Τους καλύτερους CEOS του 2014, βάσει της πορείας τόσο των εταιρειών που διοικούν όσο και των μετοχών τους, ανέδειξε το αμερικανικό δίκτυο CNN.com. 

Η πεντάδα έχει ως εξής:


Tim Cook (Apple)


Υπό τη διοίκηση του Tim Cook, η μετοχή έχει ενισχυθεί 40% από τις αρχές του έτους, φθάνοντας κοντά στο ιστορικό ρεκόρ της, ενώ η κυκλοφορία του νέου iPhone αλλά και της υπηρεσίας Apple Pay δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον για να υπάρξει ακόμη καλύτερη πορεία της στο μέλλον. 



John Chen (BlackBerry)


Χάρη σε αυτόν, η BlackBerry έχει ενισχυθεί 35% για το 2014 και οι επενδυτές μοιάζουν να μην ανησυχούν, πλέον, για την πορεία της εταιρείας.



Satya Nadella (Microsoft)


Ο νέος επικεφαλής της Microsoft απέδειξε στην Wall Street πως αξίζει τη θέση του. Η μετοχή έχει ενισχυθεί 26% από την αρχή του έτους, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν την στρατηγική του Nadella στους κλάδους cloud computing αλλά και σε κινητή τηλεφωνία.



Mary Barra (GM)


Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία μίας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Έκανε κάποια λάθη, αλλά ανέλαβε να λύσει τα προβλήματα της εταιρείας και ταυτόχρονα δεν δίστασε να αναλάβει την ευθύνη για τα όποια λάθη έγιναν.



Marissa Mayer (Yahoo)


Έχοντας ακολουθήσει καλύτερη πορεία από την αιώνια ανταγωνίστρια Google, η επικεφαλής, Marissa Mayer φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι τα έσοδα από τη συμμετοχή της Yahooo – φθάνει στο 25% - στην Alibaba θα επιστραφούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στους επενδυτές και μετόχους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου